Vlaming overleeft aanval van grizzlybeer.
Volledig scherm
Vlaming overleeft aanval van grizzlybeer. © Jorn Vangoidtsenhoven

Vlaming in VS ontsnapt twee keer nipt aan aanval van grizzlybeer

Het moest een wandeling in de natuur worden zoals hij er al zoveel had gedaan, maar zijn tocht van afgelopen vrijdag zal de Vlaamse natuurfotograaf Jorn Vangoidtsenhoven (45) wellicht nog lang bijblijven. De Belg die in de VS woont, kwam in Wyoming plots oog in oog te staan met een grizzlybeer en haar jong. Moederbeer probeerde Jorn twee keer aan te vallen, maar de man kon ontkomen, vertelt hij aan HLN.

4 reacties

 • Peter Thys

  2 jaar geleden
  misschien ook het geluk gehad dat de beren gegeten hadden of zelfs misschien voldaan waren, enkel hun instinct van vluchtende prooi te achtervolgen. En tot het besef kwamen eten hoeft niet meer/belangrijker jong in veiligheid brengen.Mochten het hongerige beren geweest zijn hadden we ofwel geen verhaal ofwel een ander slechtafgelopen verhaal gelezen hebben.Soms moet je geluk in je leven hebben en heeft hij nu reeds een grote portie opgebruikt?
 • Thessa De Kegel

  2 jaar geleden
  Die kerel heeft veel geluk gehad want hij doet NET het omgekeerde wat je bij een Grizzly moet doen. Lawaai en groot maken doe je bij zwarte beren, dit is een uitdaging naar de Grizzly toe. Gelukkige had moeder beer meer interesse in het karkas vlak voor de winterslaap. Het zou niet de eerste natuurfotograaf zijn die dood achterblijft.
 • Daniel Wouters

  2 jaar geleden
  T'ja,een natuurfotograaf met bear bells aan veel valt er dan niet te fotograferen,de risico's van het vak zou ik zeggen.
 • Jan Verstrepen

  2 jaar geleden
  Daar wonen beren dat is hun gebied je betreed het op eigen risico.