Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

Vlaming Anthony (30) kroop door het oog van de naald bij explosie in Beiroet: “Mijn schoonouders waren ervan overtuigd dat we dood waren”

“Een wonder dat we nog leven”, zegt de Belgische Anthony L. Hij zag gisterenavond vanop zijn balkon in Beiroet hoe een brand tweehonderd meter verder een vernietigende explosie teweegbracht. Daarbij vielen al zeker 135 doden, onder wie twee Belgen. Ook zijn er meer dan 5.000 gewonden. “Het is pure chaos hier”.

 1. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
 2. INTERVIEW. Ooggetuige Louis Boeckmans (97) over de ramp met ammoniumnitraat in Tessenderlo: “We legden de doden en zwaargewonden op de grond van het klaslokaal”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Ooggetuige Louis Boeckmans (97) over de ramp met ammoniumni­traat in Tessender­lo: “We legden de doden en zwaargewon­den op de grond van het klaslokaal”

  “De meeste doden werden in een gezamenlijk graf gelegd. Die begrafenis meemaken was bijna niet doenbaar. Al dat gehuil en geween. Al die familieleden en ouders van overleden kinderen. In de vakschool waren tientallen jongens omgekomen.” Louis Boeckmans (97) vertelt over de ramp van Tessenderlo. Op 29 april 1942 ging de fabriek er de lucht in. Er vielen 190 doden en duizend gewonden. Het dorp was verwoest. Oorzaak: ammoniumnitraat, net als in Beiroet.
 1. Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers
  Play

  Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers

 2. Heb jij de kerstversiering van het Witte Huis al gezien?
  Play

  Heb jij de kerstver­sie­ring van het Witte Huis al gezien?