Door de wind trok het vuur in geen tijd een spoor van verwoesting over zo'n 50 kilometer.
Volledig scherm
PREMIUM
Door de wind trok het vuur in geen tijd een spoor van verwoesting over zo'n 50 kilometer. © AP

Vlaamse toeristen geëvacueerd door bosbranden in Zuid-Frankrijk: “Toen de gasflessen naast ons ontploften, wisten we: we moeten hier weg”

“We moesten de rook ontvluchten in ons huisje, maar vonden geen slaapplaats meer voor de nacht. Mijn vrouw en kind sliepen in de auto, ik ernaast op de grond.” Duizenden mensen werden maandagnacht in Frankrijk - van Plaine des Maures tot Saint-Tropez - geëvacueerd na bosbranden, die mogelijk werden aangestoken. Twee Vlamingen in Zuid-Frankrijk getuigen.

6 reacties

 • Mike smet

  2 maanden geleden
  en alle branden wereldwijd anno 2021 ontstaan in toeristisch gebied en zijn aangestoken
 • Gilles Glorieux

  2 maanden geleden
  @Raoul Rouma: de klimaatverandering is bezig en uit zich in verschillende vormen, zie onlangs in Wallonië. Of kijk verder in het zuiden van Europa. Dat deze branden zijn aangestoken is geen reden om de existentiële crisis te bagatelliseren. We gaan een warmere toekomst tegemoet, de wetenschap toont dit aan, en de natuur gaat alsmaar meer haar grillige kuren tonen, we zullen zien wie hier de baas is op de planeet, en het is niet het mensdom.
 • Raoul Rouma

  2 maanden geleden
  Opwarming van de aarde? Vergeet het, weer gewoon aangestoken! Welke belangen spelen hier? Voor wanneer eens een deftig onderzoek?
 • Eric Dens

  2 maanden geleden
  @Frank Joos : en wat als je er al bent wanneer het begint te branden? Al eens bij stilgestaan?
 • robrecht Peeters

  2 maanden geleden
  zag het vanuit een Club tijdens een vakantie aldaar in 1981 en toen was het daar jaarlijks prijs en veel veel erger dan nu