Joseph – Jeff – Hollanders
Volledig scherm
Joseph – Jeff – Hollanders © rv

Vlaamse pater (83) vermoord in woning Zuid-Afrika

Joseph “Jeff” Hollanders, een Vlaamse oblaat die al 55 jaar missionariswerk verrichtte in Zuid-Afrika, is zondag vermoord in zijn woning. Dat berichten Kerknet en het Zuid-Afrikaanse Maroela Media en wordt bevestigd door de congregatie van de pater. Vermoedelijk werd Hollanders het slachtoffer van een roofoverval.

7 reacties

 • jan boden

  2 jaar geleden
  Hadden ze gewoon aan hem het geld gevraagd, hij had het hen nog gewoon gegeven ook. Op zijn leeftijd en in zijn functie heeft geld geen enkele waarde, tenzij om de medemensen te helpen. God beware je ziel, brave man.
 • Marc Verschaeren

  2 jaar geleden
  Wat ga je daar toch zoeken ? , in godsnaam blijf daar weg ! .
 • dominique van damme

  2 jaar geleden
  Hij had beter in België gebleven
 • Erik Weyn

  2 jaar geleden
  De wereld is omzeep! Mijn oprechte deelneming!
 • Leonarda Van Opbroecke

  2 jaar geleden
  Dat de familie ontdaan is kan ik begrijpen. Maar missionariswerk geeft geen bescherming om niet vermoord te worden. Moorden gebeuren ook geregeld op onschuldige mensen in België.
 1. Tim over de moord op zijn vader, VTM-journalist Danny Huwé: “In één klap mijn held, mijn beste vriend én mijn toekomstplan kwijt”
  PREMIUM

  Tim over de moord op zijn vader, VTM-journalist Danny Huwé: “In één klap mijn held, mijn beste vriend én mijn toekomst­plan kwijt”

  Tim Huwé was achttien en zou oorlogsfotograaf worden, maar dat vaste plan verpulverde in de seconde dat het nieuws viel. Op kerstnacht 1989 werd zijn vader, VTM-journalist Danny Huwé doodgeschoten door sluipschutters in Roemenië, tijdens de laatste uren voor de val van dictator Ceausescu. "Ik heb de plek nooit echt willen bezoeken", zegt Tim. Ook dertig jaar later doet hij het niet.