Vlaamse op La Palma is alles kwijt: “Heb enkel mijn kat en wat papieren kunnen redden”

De lavastroom op het Spaanse eiland La Palma heeft gisteravond de zee bereikt. Daar werd al dagen voor gevreesd, er kunnen zo zure dampen ontstaan. De Spaanse regering heeft La Palma uitgeroepen tot rampgebied en maakt 10,5 miljoen euro vrij. Dat is nodig, al zeker zeshonderd huizen zijn vernietigd. Ook de Vlaamse Ingrid Asseloos is alles kwijt, vertelt ze in VTM NIEUWS.

 1. Nieuw DNA-onderzoek onthult geheimen over inwoners van Pompeii: “Deze man was te ziek om te vluchten van vulkaanuitbarsting”

  Wetenschap­pers lossen 90 jaar oud mysterie van Pompeii op: waarom probeerden deze twee slachtof­fers niet te vluchten?

  Wetenschappers hebben nieuwe “genetische geheimen” onthuld na onderzoek van de stoffelijke resten van inwoners van de Romeinse stad Pompeii, die in 79 na Christus met as werd bedekt na de uitbarsting van de Vesuvius. Het gaat meer bepaald om het DNA uit de beenderen van een man en een vrouw, die reeds in 1933 werden opgegraven. Het is de eerste keer dat een volledige reeks genetisch materiaal, of een ‘genoom’, van een Pompeijaan wordt ontcijferd. Daarmee hebben de wetenschappers een mysterie van maar liefst 90 jaar kunnen oplossen. Zo blijkt nu dat de twee slachtoffers niet probeerden te vluchten tijdens de uitbarsting omdat de man daarvoor te ziek was.
 2. “Ik was 16 jaar toen je me ontmaagdde”: vrouw confronteert dominee voor volle kerk met seksueel misbruik
  Play

  “Ik was 16 jaar toen je me ontmaagdde”: vrouw confron­teert dominee voor volle kerk met seksueel misbruik

  Een Amerikaanse dominee heeft voor een volle kerk moeten toegeven dat hij als 38-jarige seksuele contacten had met een 16-jarig meisje. John B. Lowe (65) probeerde de zaak in eerste instantie nog te minimaliseren, maar daarna confronteerde Bobi Gephart (43) hem met het seksueel misbruik. “Ik was amper 16 jaar toen je me ontmaagdde", klonk het. De nachtmerrie zou daarna nog negen jaar blijven duren.