Yves Vekemans poseert aan de Dubai Marina met in de achtergrond een naar Dubai-normen eerder bescheiden selectie van wolkenkrabbers.
Volledig scherm
PREMIUM
Yves Vekemans poseert aan de Dubai Marina met in de achtergrond een naar Dubai-normen eerder bescheiden selectie van wolkenkrabbers. © Photonews/Pieter-Jan Vanstockstraeten

Vlaamse ondernemers Nick (30) en Yves (48) trokken naar Dubai: “Autoritair regime? Dit land wordt geleid als een modern bedrijf, ja”

Steeds meer Vlaamse ondernemers leven ‘the Emirat Dream’ en genieten onder de brandende woestijnzon van een mild ondernemersklimaat. En van lekker eten en drinken op café en restaurant. We trokken naar Dubai, waar we Nick Vinckier (30) spraken die drie jaar geleden verhuisde. Yves Vekemans (48) waagde amper drie maanden geleden de sprong. “Tous ensemble is een Belgische slogan, maar hier trekt iedereen ook écht mee aan de kar”, zegt hij.

31 reacties

 • Naomi Somers

  2 weken geleden
  Bent U al eens verder dan de stadsgrens geweest? Hebt U al een gezien hoe men straatdieren doodstenigd en de karkassen in massagraven gooit? Wist U dat mensenhandel op nr 1 staat binnen de UAE? Indiërs wiens paspoorten worden afgenomen en hun gezin nooit meer zien? Ze slapen op stenen en wassen hun allemaal met hetzelfde water? The UAE.. gepresenteerd als een belovend land.
 • Ives Ameel

  3 weken geleden
  Als een moderne slaven staat zul je bedoelen ben daar ook al eens geweest, prachtig zolang je maar niet naar bouwwerven gaat kijken. Denk dat ze daar vooral blij zijn de ze de zot kunnen houden met hun werkvolk.
 • Patrick Kelchtermans

  3 weken geleden
  De expats zullen er veel vrijheid en luxe genieten, ongetwijfeld. Maar spreek eens met de uitgebuite arbeiders, de vrouwen die niks mogen, de mensen die onteigend zijn voor prestigeprojecten en nu geen nagel meer hebben om aan hun gat te krabben? De Emiraten hebben 2 gezichten. Wij krijgen alleen dat ene mooie, modern en vooruitstrevend ogende te zien. We willen het andere ook niet zien, want daar worden we ongemakkelijk van. Ontkennen of ogen sluiten is veel comfortabeler. Zo zijn mensen.
 • Mathias Hella

  3 weken geleden
  zeker wel tommeke pieters, heb je de bouw van stadions mss al eens opgevolgd?
 • frans Venloo

  3 weken geleden
  Weet U echt niet waarom ? In dubay betaalt men geen belastingen en geen BTW .
 1. Agent (36) doodgeschoten bij antidrugsoperatie in Avignon
  2

  Agent (36) doodgescho­ten bij antidrugs­ope­ra­tie in Avignon

  Een politieagent is gisteravond vroeg bij een antidrugsoperatie in de Zuid-Franse stad Avignon dodelijk getroffen door kogels. De schutter vluchtte weg en is nog niet gevat. Topministers laten in reacties op sociale media hun afschuw blijken. De dodelijke schietpartij komt amper tien dagen na de jihadistische moord op agente Stéphanie Monfermé in Rambouillet nabij Parijs. Minder dan een jaar van de presidentiële verkiezingen belooft veiligheid een topprioriteit te worden.
 1. Met deze 'jetsuit' komt vliegen écht dichtbij
  Play

  Met deze 'jetsuit' komt vliegen écht dichtbij

 2. En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"
  Play

  En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"