Vlaamse norbertijn van Abdij van Postel met de dood bedreigd in Syrië

In Syrië hebben jihadstrijders de Vlaamse norbertijn Daniël Maes (75) van de abdij van Postel met de dood bedreigd. Ze hebben ermee gedreigd hem te ontvoeren. Dat meldt het Zwitserse katholieke persagentschap Apic.

 1. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. LIVE OEKRAÏNE. Biden: VS sturen “binnenkort” troepen naar oosten van Europa - Britse premier van plan naar regio af te reizen
  Play

  LIVE OEKRAÏNE. Biden: VS sturen “binnenkort” troepen naar oosten van Europa - Britse premier van plan naar regio af te reizen

  De spanningen rond Oekraïne lopen dag na dag op. De voormalige Sovjetrepubliek zoekt toenadering tot het Westen, en zou graag toetreden tot de NAVO. Dat wil Russisch president Vladimir Poetin koste wat kost vermijden, en hij stuurde 100.000 militairen naar de grensregio. Ondertussen wordt er verder onderhandeld op het hoogste niveau. De belangrijkste ontwikkelingen in het conflict leest u in onze liveblog.
 1. Echte ‘killer whales’: voor het eerst vastgelegd hoe orka’s zelfs het grootste dier op aarde aanvallen en verorberen
  Play
  4

  Echte ‘killer whales’: voor het eerst vastgelegd hoe orka’s zelfs het grootste dier op aarde aanvallen en verorberen

  Het mag wel duidelijk zijn dat orka’s, of killer whales, niet zo lief zijn als je zou denken op basis van de hartverwarmende filmklassieker ‘Free Willy’. Integendeel. Orka’s staan bekend om hun uiterst brutale, gespecialiseerde en vooral intelligente jachttechnieken die ze over generaties heen doorgeven. Nu is voor de eerste keer ooit vastgelegd hoe orka’s zelfs het grootste dier op aarde, de blauwe vinvis, verorberen na gecoördineerde en gewelddadige aanvallen.