Vlaamse Jennie begon 20 jaar geleden met onderwijs voor vrouwen in Afghanistan: “De leerkrachten zijn doodsbang, ik heb ze nog nooit zo gezien”

De Vlaamse Jennie Vanlerberghe begon twintig jaar geleden met onderwijs voor vrouwen en meisjes in Afghanistan, met de organisatie ‘Moeders Voor Vrede’.  Maar sinds de taliban binnenvielen, vrezen de leerkrachten en de medewerkers voor hun leven. “Ze zijn doodsbang, echt waar. Ik heb ze nog nooit zo gezien, want dat zijn normaal moedige vrouwen.” Zeven vrouwen van de organisatie staan op de lijst van Buitenlandse Zaken om naar ons land te evacueren. Maar ook zij geraken, net als vele anderen, niet tot in de luchthaven.

  1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
    Livios

    Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

    Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.