Al zeker acht mensen zijn om het leven gekomen bij de bosbranden die het zuiden van Turkije nu al een week teisteren. Het ergste lijkt achter de rug: van de 145 brandhaarden zijn er nog 8 niet onder controle.
Volledig scherm
PREMIUM
Al zeker acht mensen zijn om het leven gekomen bij de bosbranden die het zuiden van Turkije nu al een week teisteren. Het ergste lijkt achter de rug: van de 145 brandhaarden zijn er nog 8 niet onder controle. © AFP

Vlaamse helpt Turken na bosbranden: “Mensen leven van landbouw, maar hun olijfgaarden, koeien en geiten zijn net als hun huis in vlammen opgegaan”

Nog niet alle bosbranden in Turkije zijn onder controle, maar op sommige plekken denken inwoners al aan de heropbouw. De Vlaamse Sandra Claes (38) woont en werkt in de zwaar getroffen regio Manavgat en probeert daar te helpen waar het kan. “Mensen in mijn hotel genieten van hun welverdiende vakantie, ik rijd met mijn busje naar de bergen, waar de mensen bang zijn dat het vuur opnieuw zal oprukken.”

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. "We hebben geen wapens, maar wel lucifers”: staken terroristen werkelijk Turkse bosbranden aan?
  PREMIUM

  "We hebben geen wapens, maar wel lucifers”: staken terroris­ten werkelijk Turkse bosbranden aan?

  Steken terroristen bossen in brand? In Turkije wel, als je op de krantenkoppen in dat land afgaat. Die geven de Koerden de schuld. Er verscheen zelfs al een opeising vanuit die hoek. Maar misschien wordt de bewering iets te graag geloofd. In het verleden bleken vermeende terroristen soms eenvoudigweg op geld beluste projectontwikkelaars te zijn. Een verdenking die ook elders rond de Middellandse Zee bestaat.