Danny V.D.V. woont al twintig jaar in Thailand.
Volledig scherm
Danny V.D.V. woont al twintig jaar in Thailand. © Facebook

Vlaamse dealer riskeert executie in Thailand: “De doodstraf? Komaan, hier krijg je misschien een boete”

Een Vlaming (57) is gearresteerd voor het dealen van cocaïne in Thailand en riskeert daarvoor een zware celstraf en mogelijk zelfs de doodstraf. Familie en vrienden van Danny V.D.V. in België reageren erg ongerust. "De doodstraf? Komaan, zeg. Hier krijgt een dealer een boete, of hooguit een enkelband. Toch geen dodelijke injectie?"

187 reacties

 • Julien Van Wonterghem

  1 jaar geleden
  Wie drugs dealt weet goed genoeg dat hij rommel verkoopt die verslavend werkt en uiteindelijk ook levens kapot maakt. Dus zware straffen zijn daarbij nodig en zeker niet het gepamper zoals hier. Hier worden de criminelen beloond en hun slachtoffers gestraft.
 • andre Dewilde

  2 jaar geleden
  Die zien we nooit meer terug. Dat de familie en vrienden " geschokt " zijn kan ik best geloven. Daar gààn de snoepreisjes naar Thailand. Hard maar waar. Trouwens, bij verder onderzoek zal er wel méér aan het licht komen.
 • Frank Fireblade

  2 jaar geleden
  Hij in beter af met de doodstraf dan 20 jaar opsluiting in een monkey house in Thailand. Met de injectie ga je nog menselijk dood.
 • Simonne Dedeken

  2 jaar geleden
  Moeten we medeleven betuigen voor dat soort krapuul ?
 • Bea Touzin

  2 jaar geleden
  Hadden ze maar overal deze straf dan was het snel gedaan met die drugsgedoe overal . En gevangenissen horen nu 1maal niet aangenaam te zijn e
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.