Kris Francken is op post gebleven in zijn melkveebedrijf in Oekraïne
Volledig scherm
PREMIUM
Kris Francken is op post gebleven in zijn melkveebedrijf in Oekraïne © RV

Vlaamse boer (43) op 110 km van Kiev: "Als we naar schuilkelder moeten, zeggen we de kinderen: 'We spelen weer nachtspelletje‘”

De boer, hij ploegde voort. Dus bleef Vlaming Kris Francken (43) ondanks het oorlogsgeweld bij zijn 300 koeien en 30 medewerkers op het melkveebedrijf dat hij runt in Centraal-Oekraïne, op 110 km van Kiev. “Vluchten kan nog altijd.”  Waarom kwam hij niet terug naar Kalmthout? Hoe overleeft hij  daar? En waarom vraagt hij naar het beddengoed dat u niet meer gebruikt?

23 reacties

 • Danny Thijs

  4 maanden geleden
  30 medewerkers voor 300 koeien ofwel is de melkprijs daar zo hoog of de mensen werken voor een aalmoes hier doen de boeren dit met veel minder mensen en houden amper hoofd boven water
 • Leo Rombouts

  4 maanden geleden
  Citaat uit de tekst "Via connecties kochten we wapens om ons dorp te kunnen beschermen tegen een Russische inval”. Vermoedelijk in gans Oekraïne zo gebeurt. En nu verontwaardiging dat er in de gebieden waar met de Russen gevochten is er neergeschoten burgers gevonden worden.
 • Christian Deckers

  4 maanden geleden
  Prachtig dat deze échte boer een oord heeft gevonden waar boer-zijn nog toegelaten is. Straks bij de EU en ook dat zal definitief geboycot worden door 'de hoogopgeleide landbouwspecialisten parasiterend vanuit Brussel' Doe uw ding zolang het kan, u hebt gezond boerenverstand, wat van media en journaille mag betwist worden. Het ga u goed, landbouwer, melkboer, voedselvoorziener!
 • Jef Denijs

  4 maanden geleden
  Spontaan vroeg ik me af 'wat doet die in Oekraïne', maar als je ziet hoe de EU de boeren wegjaagt, dan is die vraag ook weer beantwoord. En dan begrijpt de EU niet hoe het komt dat ze zo afhankelijk worden van het buitenland.
 • Ives Ameel

  4 maanden geleden
  Als het daar zo goed is en beter dan hier wel dan ook maar de nadelen erbij nemen of moeten wij die ook betalen?
 1. Finse premier onder vuur vanwege gelekt feestfilmpje: “Ik heb niets te verbergen”
  Play

  Finse premier onder vuur vanwege gelekt feestfilm­pje: “Ik heb niets te verbergen”

  Een gelekt filmpje waarop een feestende premier te zien is, leidt in Finland tot de nodige commotie. Vooral de timing valt slecht: Sanna Marin (36) had recent ook al kritiek gekregen omdat ze te veel tijd zou doorbrengen op festivals en in discotheken. Een zwaard dat aan twee kanten snijdt, want haar aanhangers vinden haar net daarom de coolste regeringsleider ter wereld. “Ik heb niets te verbergen”, laat de premier zelf optekenen.