De lavastromen banen zich langzaam maar zeker een weg naar zee, maar niemand kan voorspellen wanneer de lava precies in de oceaan zal terechtkomen. (inzet: Tim Schonenberg en zijn vriendin Katleen Janssens)
Volledig scherm
PREMIUM
De lavastromen banen zich langzaam maar zeker een weg naar zee, maar niemand kan voorspellen wanneer de lava precies in de oceaan zal terechtkomen. (inzet: Tim Schonenberg en zijn vriendin Katleen Janssens) © Alfonso Escalero / I love the wo

Vlaams koppel op La Palma: “We willen hier zo snel mogelijk weg. Als de lava de zee bereikt, kunnen er giftige dampen vrijkomen”

Op het Spaanse eiland La Palma stroomt de lava van vulkaan Cumbre Vieja langzaam maar zeker naar de oceaan. Experts vrezen dat er giftige gassen kunnen vrijkomen als de lava in zee terechtkomt. Vlaming Tim Schonenberg wil er dan ook zo snel mogelijk weg. “We voelen ons niet veilig. Trouwens, sinds maandag zitten we vast in onze hotelkamer”, zegt hij.

16 reacties

 • Patrik Buelens

  1 maand geleden
  Hopelijk komt het snel in orde voor jullie Tim
 • HUBERT DE HERDT

  1 maand geleden
  Je kan zelf toch ook lezen?
 • marc Deglin

  1 maand geleden
  ge weet toch dat de belgische regering NIETS inzit met zijn burgers.
 • PETER PERMENTIER

  1 maand geleden
  Hier waren waarschuwingen dat het aan het rommelen was daar op La Palma en te mijden, er zijn steeds slimme reis agantschappen en organisaties die dit minimalizeren als het maar geld op brengt, volgend jaar bv zal covid -19 terug een hoge vlucht nemen want ieder wilt zijn reis ook al is men in die landen niet gevaccineerd dus dan allen er heen. De reisagentschappen prijzen het al aan aan voordelige voorwaarden, we zien wel waar het eindigd niet.
 • Elise Van Damme

  1 maand geleden
  Wat zouden de mensen weer doen zonder de hulp van de expertise van de vulkaan-experts! Zelf niet meer logisch nadenken.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?