Huisarts Jochem Cuypers en thuisverpleegster Kim Broux mogen in de Noorse provincie Trøndelag zelfs in winkels hun mooiste glimlach tonen — zonder mondmasker dus.
Volledig scherm
PREMIUM
Huisarts Jochem Cuypers en thuisverpleegster Kim Broux mogen in de Noorse provincie Trøndelag zelfs in winkels hun mooiste glimlach tonen — zonder mondmasker dus. © rv

Vlaams gezin in enige groene puntje op de Europese coronakaart: “Wij moeten in de winkel niet eens een mondmasker dragen”

Gesloten restaurants, winkelen op afspraak of online onderwijs? In Trøndelag kennen ze dat enkel ‘van horen zeggen’. De Noorse provincie kleurt als enige (!) regio in Europa nog steeds groen op de coronakaart. Het virus lijkt er haast niet te bestaan. “Wij hebben zelfs nog nooit een coronapatiënt gehad”, zegt het Vlaamse koppel Jochem Cuypers en Kim Broux, dat er nochtans als huisarts en thuisverpleegster werkt: “Sterker, wij moeten hier niet eens een mondmasker dragen.” 

 1. Pfizer wil volledige goedkeuring van vaccin in VS en mikt voor volgend jaar op 4 miljard doses
  4

  Pfizer wil volledige goedkeu­ring van vaccin in VS en mikt voor volgend jaar op 4 miljard doses

  Het Amerikaanse farmabedrijf Pfizer en zijn Duitse partner BioNTech hebben een aanvraag ingediend om een volledige goedkeuring te krijgen van hun coronavaccin in de Verenigde Staten. Tot nu toe kreeg het net als alle andere vaccins alleen een goedkeuring voor noodgebruik. Pfizer maakte ook bekend dat het volgend jaar 4 miljard doses wil produceren, in de eerste plaats voor landen met gemiddelde of lage inkomens.
 2. Schokkende beelden tonen achtergelaten lichamen in Indiaas ziekenhuis: “Dokters zijn gevlucht”
  Play
  14

  Schokkende beelden tonen achtergela­ten lichamen in Indiaas ziekenhuis: “Dokters zijn gevlucht”

  Het coronavirus blijft onverbiddelijk hard toeslaan in India. Voor de tweede dag op rij sneuvelde het record van nieuwe bevestigde besmettingen en veel ziekenhuizen zijn helemaal door hun voorraad zuurstof heen. Op sociale media zijn schokkende beelden opgedoken uit een klein ziekenhuis even buiten de hoofdstad Delhi die laten zien hoe de lichamen van enkele coronapatiënten werden achtergelaten op de dienst intensieve zorg. Van het medisch personeel geen spoor meer. Op de achtergrond hoor je familie roepen dat de dokters gevlucht zijn.
 1. Stunt op snelweg blijkt levensreddend manouvre te zijn
  Play

  Stunt op snelweg blijkt levensred­dend manouvre te zijn

 2. Loredana blaast Gert Voorjans omver met interieur én stem in 'Huis Gesmaakt'
  Play

  Loredana blaast Gert Voorjans omver met interieur én stem in 'Huis Gesmaakt'