Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © thinkstock

Vlaams Artsensyndicaat start petitie tegen attestenoverlast: “Er moet één uniform attest komen”

Huisartsen worden overstelpt met vragen van patiënten om allerlei, vaak ongegronde, attesten in te vullen voor werkgevers, scholen, sportclubs en andere instanties. Het Vlaams Artsensyndicaat (VAS) pakt uit met twee initiatieven: een petitie die artsen ondertekenen om de attestenoverlast in te dijken, gecombineerd met een sensibiliseringsactie die de aanvragers van attesten op andere ideeën moet brengen.

1 reactie

 • Anne Van Duysen

  3 maanden geleden
  Waarom geen tijdelijke administratieve hulp bieden aan de huisartsen. Voor enkel schriftelijke gegevens kan de arts de patiënt doorverwijzen naar een via telewerk werkende hulp. Niet alles, maar een groot deel ervan. Veronderstel ik. In de zin van medisch secretariaat (?) Functionnerend voor verschillende dokters. (?)
 1. Nederlandse politie overweegt versterking uit België en Duitsland in te roepen
  74

  Nederland­se politie overweegt verster­king uit België en Duitsland in te roepen

  De Nederlandse politie overweegt de inzet van oproerpolitie uit buurlanden België en Duitsland, die bij rellen onder aansturing van de Nederlandse politie kunnen worden ingezet. Dat zegt Nationaal politiecommandant coronacrisis Willem Woelders. Meerdere Nederlandse steden, waaronder Den Bosch, Maastricht, Eindhoven, Haarlem en Breda, kondigden gisteravond een noodbevel af. De steden vreesden voor nieuwe ongeregeldheden, maar het bleef in vergelijking met de afgelopen dagen relatief rustig.
 2. Overbelaste huisartsen eisen overheidsdienst voor opvolging besmette patiënten: “Een derde meer werk, en dan moet het infectieseizoen nog beginnen”
  PREMIUM

  Overbelas­te huisartsen eisen overheids­dienst voor opvolging besmette patiënten: “Een derde meer werk, en dan moet het infectie­sei­zoen nog beginnen”

  September is traditioneel een drukke maand voor huisartsen, die hun wachtkamers dan zien vollopen met mensen die op vakantie, op school of op het werk verkoudheden en andere ziektes opliepen. Daar komt nu het coronavirus bij. Huisartsenvereniging Domus Medica ziet sinds midden vorige week een nog grotere drukte in de dokterskabinetten dan andere jaren in dezelfde periode. Ze dringen bij de overheid aan op een parallel circuit waar mensen terechtkunnen met vragen en de opvolging van hun coronatest. “Overal testcentra oprichten heeft geen zin zonder een systeem waar mensen met hun vragen terechtkunnen. Die komen nu allemaal bij de huisarts terecht, dat is niet houdbaar.”
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken