De Britse minister van Defensie Ben Wallace.
Volledig scherm
De Britse minister van Defensie Ben Wallace. © REUTERS

VK twijfelt om gevechtsvliegtuigen naar Oekraïne te sturen: “Toestellen zijn geen toverstok om conflict te beëindigen”

Het is "niet uitgesloten" dat het Verenigd Koninkrijk gevechtsvliegtuigen gaat leveren aan Oekraïne. Dat heeft Ben Wallace, de Britse minister van Defensie, donderdag verklaard. De minister maant wel aan tot geduld en benadrukt dat de toestellen "geen toverstok" zijn voor het beëindigen van de oorlog.

16 reacties

 • Guido Allegaert

  2 maanden geleden
  Geen twijfel mogelijk.
 • Eric Roeloffzen

  2 maanden geleden
  Denk na voor u begint en beter nog, stop er mee!
 • Christine Laevers

  2 maanden geleden
  In sommige aanvalssituaties kunnen jachtvliegtuigen meehelpen in het geheel. Voor het luchtruim moeten ze het niet doen, want de Russische jachtvliegtuigen staan aan de grond. Voorlopig toch. Hier moet goed over nagedacht worden en dat gebeurt ook.
 • Werner Wynakker

  2 maanden geleden
  Hou die westerse hightech gevechtsvliegtuigen maar in het Westen en stop met Zelensky op zijn wenken te bedienen.
 • Jules Steenwinckel

  2 maanden geleden
  Vliegtuigen zijn geen toverstokken , inderdaad , maar het helpt wel . Geef de russen lik op stuk en het zou gouw gedaan zijn met de Poetin .
 1. Welke landen willen ‘rode lijn’ van Moskou overschrijden door gevechtsvliegtuigen aan Oekraïne te leveren? En wat zal België doen?
  UPDATE

  Welke landen willen ‘rode lijn’ van Moskou overschrij­den door gevechts­vlieg­tui­gen aan Oekraïne te leveren? En wat zal België doen?

  Worden vliegtuigen het volgende Oekraïense wapen in de strijd tegen Rusland? “Neen”, zegt de Amerikaanse president Joe Biden. Ook de Duitse bondskanselier Olaf Scholz wil er niet van weten. Frankrijk en Nederland daarentegen willen niets uitsluiten. Zal het Westen de volgende ‘rode lijn’ overschrijden? Oekraïne, die de vliegtuigen naar eigen zeggen dringend nodig heeft, blijft hopen.