Meer dan 10.000 buitenlandse werknemers zullen tijdelijk in het Verenigd Koninkrijk mogen werken als vrachtwagenchauffeur en in de levensmiddelensector.
Volledig scherm
Meer dan 10.000 buitenlandse werknemers zullen tijdelijk in het Verenigd Koninkrijk mogen werken als vrachtwagenchauffeur en in de levensmiddelensector. © EPA

VK reikt 10.500 tijdelijke werkvisa uit om Kerstmis te redden van bevoorradingstekorten

Meer dan 10.000 buitenlandse werknemers zullen tijdelijk in het Verenigd Koninkrijk mogen werken als vrachtwagenchauffeur en in de levensmiddelensector. Dat heeft de Britse regering beslist in de hoop Kerstmis te redden van bevoorradingstekorten.

 1. Gestrande truckers keren zich tegen politie in Britse haven Dover: “Situatie is onmenselijk”

  Gestrande truckers keren zich tegen politie in Britse haven Dover: “Situatie is onmense­lijk”

  In het zuidoosten van het Verenigd Koninkrijk zijn de autoriteiten begonnen met het afnemen van coronatests bij gestrande vrachtwagenchauffeurs. Meer dan 5.000 vrachtwagens staan momenteel geblokkeerd in Kent, meldt het Britse ministerie van Transport. Daar kunnen er volgens transportverenigingen nog eens zoveel bijkomen. In de haven van Dover keerden boze truckers zich vanochtend tegen de politie. Velen van hen zitten al dagen vast en zullen kerst niet kunnen thuis vieren.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.