Meer dan 10.000 buitenlandse werknemers zullen tijdelijk in het Verenigd Koninkrijk mogen werken als vrachtwagenchauffeur en in de levensmiddelensector.
Volledig scherm
Meer dan 10.000 buitenlandse werknemers zullen tijdelijk in het Verenigd Koninkrijk mogen werken als vrachtwagenchauffeur en in de levensmiddelensector. © EPA

VK reikt 10.500 tijdelijke werkvisa uit om Kerstmis te redden van bevoorradingstekorten

Meer dan 10.000 buitenlandse werknemers zullen tijdelijk in het Verenigd Koninkrijk mogen werken als vrachtwagenchauffeur en in de levensmiddelensector. Dat heeft de Britse regering beslist in de hoop Kerstmis te redden van bevoorradingstekorten.

  1. Gestrande truckers keren zich tegen politie in Britse haven Dover: “Situatie is onmenselijk”

    Gestrande truckers keren zich tegen politie in Britse haven Dover: “Situatie is onmense­lijk”

    In het zuidoosten van het Verenigd Koninkrijk zijn de autoriteiten begonnen met het afnemen van coronatests bij gestrande vrachtwagenchauffeurs. Meer dan 5.000 vrachtwagens staan momenteel geblokkeerd in Kent, meldt het Britse ministerie van Transport. Daar kunnen er volgens transportverenigingen nog eens zoveel bijkomen. In de haven van Dover keerden boze truckers zich vanochtend tegen de politie. Velen van hen zitten al dagen vast en zullen kerst niet kunnen thuis vieren.
  2. Slachtoffer van uitbarsting Vesuvius ontdekt bij opgravingen in Herculaneum: “Sensationele vondst”

    Slachtof­fer van uitbar­sting Vesuvius ontdekt bij opgravin­gen in Herculane­um: “Sensatio­ne­le vondst”

    Archeologen vonden overblijfselen van een man, die vermoedelijk 40 à 45 jaar oud was, onder het vulkanisch gesteente in de oude Romeinse stad Herculaneum. Het Zuid-Italiaanse stadje werd bedolven onder lava bij de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. Het gaat om een zeer uitzonderlijke vondst, die nogmaals aantoont hoe de inwoners op een lugubere manier aan hun einde zijn gekomen.