Deelnemers aan een Pride parade in Parijs afgelopen zomer.
Volledig scherm
Deelnemers aan een Pride parade in Parijs afgelopen zomer. © EPA

VK annuleert eerste LGBTQ+-congres na boycot om regeringsstandpunt conversietherapie

Het Verenigd Koninkrijk heeft zijn allereerste internationale LGBTQ+-conferentie geannuleerd na een boycot door meer dan honderd organisaties, meldt de BBC. Het congres Safe To Be Me zou in juni plaatsvinden in Londen om de LGBTQ+-rechten in het VK en wereldwijd te promoten.

 1. Zo ervaren Uwi, Evi en Kathleen holebi- en transfobie: “‘Geysels is lesbi’ stond er in het groot op de schoolmuren geschreven”
  PREMIUM

  Zo ervaren Uwi, Evi en Kathleen holebi- en transfobie: “‘Geysels is lesbi’ stond er in het groot op de schoolmu­ren geschreven”

  “Ik hield er een geheim leven op na waarin ik experimenteerde met vrouwenkledij en bezoekjes aan homodiscotheken. Mijn ex-vrouw schold me de huid vol: een vuil janet, dat was ik. Een freak of nature, zo voelde ik me." Vandaag, op de Internationale Dag tegen Holebifobie en Transfobie, vertellen Evi, Kathleen en Uwi over de woelige waters die ze als LGBTQ+-persoon sinds hun coming-out moeten doorzwemmen. Van uitgelachen worden op straat tot geteisterd worden op het werk. “Het is hard wanneer je beledigd wordt om wie je bent, om iets waar je niets aan kan doen.”
 1. IN BEELD. Zonnebaden op rotsen in plaats van ligstoel: waterpeil Gardameer drastisch gezakt
  Play
  5

  IN BEELD. Zonnebaden op rotsen in plaats van ligstoel: waterpeil Gardameer drastisch gezakt

  Hitte en droogte teisteren al maanden het noorden van Italië. Als gevolg kreunen belangrijke rivieren, zoals de Po, onder historisch lage waterstanden. Dat bedreigt dan weer de oogst van veel Italiaanse boeren. En dus hebben de autoriteiten beslist om op gezette tijden water uit meren naar de rivier te laten vloeien. De waterstanden van de meren dragen hiervan de gevolgen. In het Gardameer staat het water nu al ruim een meter lager dan normaal. Grote vlaktes kale rotsen zijn zichtbaar geworden. Wie hiervan de dupe is? Verhuurders van ligstoelen. Want wie huurt nu een dure ligstoel wanneer er even verderop op de rotsen voldoende plaats is om gratis een handdoek uit te rollen?
 2. Britse scholen overwegen lesweek van drie dagen om hogere energiekosten en lerarenlonen te drukken
  4

  Britse scholen overwegen lesweek van drie dagen om hogere energiekos­ten en lerarenlo­nen te drukken

  Scholen in het Verenigd Koninkrijk houden deze zomervakantie “crisisberaad” om te bekijken hoe ze in het nieuwe schooljaar het hoofd boven water kunnen houden. Dat schrijft de Britse krant ‘The Telegraph’. Een van de plannen die op tafel liggen, is het aantal lesdagen te verminderen tot drie of vier per week. Oorzaak zijn de hogere energiekosten en een stijging van de lerarenlonen.