Deze visualisatie laat zien hoe kleine, onzichtbare druppels van een enkele hoest door de cabine van een vliegtuig worden verspreid.
Volledig scherm
Deze visualisatie laat zien hoe kleine, onzichtbare druppels van een enkele hoest door de cabine van een vliegtuig worden verspreid. © Purdue University School of Mechanical Engineering

Visualisatie toont hoe makkelijk virussen zich in vliegtuigen verspreiden. Dit zijn mogelijke remedies

De coronapandemie heeft de luchtvaart quasi helemaal tot stilstand gebracht. Vele mensen vragen zich af of je nu nog wel veilig kan vliegen. Een visualisatie van een Amerikaanse universiteit die toont hoe snel virussen zich in de cabine kunnen verspreiden, is niet echt geruststellend. Hoewel het probleem op zich helemaal niet nieuw is, is het bestrijden van virussen nooit een topprioriteit geweest voor de luchtvaartsector. Tot nu.

19 reacties

 • Monika Van Craenenbroeck

  2 jaar geleden
  De tweede idee met een ongekeerde stoel is totaal onverantwoord. Dit is twee richting verkeer. Mens kan de twee tegenovergestelde mensen nog sneller besmetten. Onzin. Voldoende hygiëne en deftige mondmasker tot over de neus en niet eronder, hoe ik het zelf juist gezien heb op de vlucht van Rhodos. Dat is volgens mij nog steeds het beste oplossing.
 • George Verbeek

  2 jaar geleden
  De remedie is eenvoudig. FFP3 masker opzetten en ophouden de hele vlucht Dit doet het personeel op de covid afdeling ook. Als je dit toepast in een vliegtuig is het veilig. Die chirurgische maskertjes zijn niet voldoende in een vliegtuig.
 • Gerard Braeckmans

  3 jaar geleden
  De visualisatie is van ongekend niveau.
 • Gino Denil

  3 jaar geleden
  Onze staatsvirologen zullen wel weer het licht van de zon ontkennen.
 • Peter Nols

  3 jaar geleden
  Zolang er geen vaccin is zijn vliegreizen een utopie, en al bij al moet dat niet dramatisch zijn. De wereld mijn dorp is afgelopen. Als de goederen kunnen reizen, dus cargovluchten, en de menselijke contacten elektronisch, dan kan de wereld gewoon verder draaien zoals voorheen en tevens ook veel veiliger.
 1. “Oekraïne in 10 dagen veroveren en in augustus van dit jaar annexeren”: Poetins oorspronkelijke invasieplannen onthuld
  61

  “Oekraïne in 10 dagen veroveren en in augustus van dit jaar annexeren”: Poetins oorspronke­lij­ke invasie­plan­nen onthuld

  Een Britse militaire denktank heeft de hand kunnen leggen op documenten die kennelijk zijn ondertekend door Vladimir Poetin en die onthullen hoe de invasie moest verlopen. Rusland was van plan om Oekraïne in 10 dagen te veroveren en in augustus van dit jaar te annexeren, aldus het Royal United Services Institute for Defence and Security Studies (RUSI).