Vissers vangen baars van maar liefst 190 kg: “Dit is de grootste vis ooit in onze regio”

Een groep vissers heeft in de provincie Antique op de Filipijnen een vis gevangen die 190 kg weegt. Het gaat om een tandbaars, maar zo’n groot exemplaar hebben ze daar naar eigen zeggen nog niet gevangen. De vissers denken dat het dier zo dicht bij de kustlijn geraakte door de hevige Moessonregen. “Iedereen was zo blij toen ze het dier zagen, dit is de grootste vis ooit in onze regio”, vertelt een lokale visser. Bekijk het dier in bovenstaande video.

 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 2. Familie van Gabby Petito eist schadevergoeding van 50 miljoen dollar: “Agenten hebben gefaald om haar te beschermen”

  Familie van Gabby Petito eist schadever­goe­ding van 50 miljoen dollar: “Agenten hebben gefaald om haar te beschermen”

  De familie van de vermoorde Gabby Petito (22) heeft maandag aangekondigd dat ze een schadeclaim indient tegen de politie van Moab en lokale overheidinstanties in de Amerikaanse staat Utah. Volgens de nabestaanden hadden agenten de dood van het meisje kunnen voorkomen door daadkrachtiger op te treden bij een eerdere interventie. De familie eist een schadevergoeding van 50 miljoen dollar (49 miljoen euro).