Vrijwilligers leggen zandzakken rond het standbeeld van Dante Alighieri in Kiev.
Volledig scherm
Vrijwilligers leggen zandzakken rond het standbeeld van Dante Alighieri in Kiev. © AP

Viseert Rusland ook nationale gedenktekens? Ze zijn allemaal beschermd met zandzakken, behalve één

Sinds de start van de Russische invasie beschermt Oekraïne haar monumenten met zandzakken en kisten. Dat blijkt een wijs besluit want bij de recente aanvallen vielen er bommen neer in de buurt van belangrijke Oekraïense historische figuren. Eén ruiterstandbeeld in de hoofdstad kan echter op geen enkele bescherming rekenen.

1 reactie

  • Liesbeth Cuppens

    5 maanden geleden
    Vroeger leerde men respect te hebben voor alles en iedereen, ongeacht hoe tegenstrijdig de eigen gedachten ook waren. Nu ruïneert men cultureel erfgoed, bekladt men schilderijen en voelt men zich niet eens schuldig achteraf. Ze zouden door de grond moeten zakken van schaamte.
  1. Vernietigend rapport laat geen spaander heel van Londense politie: institutioneel racistisch, homofoob en vrouwonvriendelijk

    Vernieti­gend rapport laat geen spaander heel van Londense politie: institutio­neel racistisch, homofoob en vrouwon­vrien­de­lijk

    De Metropolitan Police (Met), het politiekorps van Groot-Londen in het Verenigd Koninkrijk, is institutioneel racistisch, vrouwonvriendelijk, homofoob en niet in staat zichzelf te controleren. Dat blijkt uit een vernietigend rapport waartoe toenmalig hoofd van het korps Cressida Dick in 2021 opdracht gaf in de nasleep van de moord op de Londense vrouw Sarah Everard. Zij werd in maart van dat jaar ontvoerd, verkracht, vermoord en verbrand door een agent van de Met.