ANP
Volledig scherm
© ANP

Viroloog Steven Van Gucht: “Systeem met kleurencodes voor buitenland zal niet veranderen”

Het systeem van de kleurencodes voor buitenlandse regio’s zal niet veranderen. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht (Sciensano) gezegd in Het Journaal op één. Over de kleurencodes was de voorbije dagen heel wat te doen, zowel bij vakantiegangers als bij de landen die regio’s op de rode lijst zagen belanden. Eerder op de dag had de FOD Volksgezondheid aangekondigd dat de federale expertengroep Celeval de kleurencodes zou bespreken dinsdag. Marc Van Ranst noemde het hele systeem met de kleurencodes in VTM NIEUWS dan weer “wankel”.

34 reacties

 • Georges Baaths

  1 jaar geleden
  Nee veranderen niet maar wel aanpassen.
 • Tom Der Kinderen

  1 jaar geleden
  We zijn de joke van Europa maar we blijven praten over anderen en falen in elke zwakke poging tot controle terwijl een volledige lockdown hier zeker aan de orde is. Het interesseert gn enkele regering en zeker de onze niet hoeveel doden en besmettingen ze nu bewust veroorzaken, enkel het toeristische seizoen telt om hun financiën die ze al jaren niet onder controle hebben en nu helemaal niet meer te proberen redden.
 • marnix saelens

  1 jaar geleden
  Ze zouden beter kijken naar eigen land met het mooie weer die er aankomt Antwerpen verbieden naar de kust te komen
 • Dirk Sonck

  1 jaar geleden
  Het lijkt of Europese unie geen bestaansrecht meer heeft.
 • Johannes Jansen

  1 jaar geleden
  Code oranje, ha ha de mensen vertrekken maar! Geen controle, zelfs niet bij rood!! Man man , en als brave Belg maar thuis blijven! Wat een beleid!
 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Vlamingen in Zwitserland getuigen: “Code rood? Het is maanden geleden dat ik me nog zo veilig heb gevoeld”
  PREMIUM

  Vlamingen in Zwitser­land getuigen: “Code rood? Het is maanden geleden dat ik me nog zo veilig heb gevoeld”

  Minstens 550 Vlamingen die momenteel in de Zwitserse bergen vertoeven, kregen gisteren slecht nieuws: de ruime omgeving rond het meer van Genève ging van code groen naar code rood. “Niet te begrijpen. Wij hebben hier een social distancing van kilométers wanneer we in de bergen wandelen. Geen drukke strandbars, maar rust en gezonde berglucht”, klinkt het. Hun reis vroeger stopzetten, daar denken ze niet aan.
 1. Van Ranst: “Reizen is niet de enige oorzaak, virus is nooit deftig weg geweest”
  UPDATE

  Van Ranst: “Reizen is niet de enige oorzaak, virus is nooit deftig weg geweest”

  We gaan in de tweede coronagolf ‘een week van de waarheid’ tegemoet. Viroloog Marc Van Ranst verwacht de komende dagen geen daling in het aantal besmettingen, maar hoopt op een mogelijke afvlakking op het einde van de week. “Maar zelfs dan ben ik misschien te optimistisch gesteld”, zei hij in ‘De Ochtend’ (Radio 1). “Reizen is niet de enige oorzaak voor de tweede golf. Het virus is hier nooit deftig weggeweest.”
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.