Volledig scherm
© ANP

Viroloog Steven Van Gucht: “Systeem met kleurencodes voor buitenland zal niet veranderen”

Het systeem van de kleurencodes voor buitenlandse regio’s zal niet veranderen. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht (Sciensano) gezegd in Het Journaal op één. Over de kleurencodes was de voorbije dagen heel wat te doen, zowel bij vakantiegangers als bij de landen die regio’s op de rode lijst zagen belanden. Eerder op de dag had de FOD Volksgezondheid aangekondigd dat de federale expertengroep Celeval de kleurencodes zou bespreken dinsdag. Marc Van Ranst noemde het hele systeem met de kleurencodes in VTM NIEUWS dan weer “wankel”.

34 reacties

 • George Baaths

  6 maanden geleden
  Nee veranderen niet maar wel aanpassen.
 • Tom Der Kinderen

  6 maanden geleden
  We zijn de joke van Europa maar we blijven praten over anderen en falen in elke zwakke poging tot controle terwijl een volledige lockdown hier zeker aan de orde is. Het interesseert gn enkele regering en zeker de onze niet hoeveel doden en besmettingen ze nu bewust veroorzaken, enkel het toeristische seizoen telt om hun financiën die ze al jaren niet onder controle hebben en nu helemaal niet meer te proberen redden.
 • marnix saelens

  6 maanden geleden
  Ze zouden beter kijken naar eigen land met het mooie weer die er aankomt Antwerpen verbieden naar de kust te komen
 • Dirk Sonck

  6 maanden geleden
  Het lijkt of Europese unie geen bestaansrecht meer heeft.
 • Johannes Jansen

  6 maanden geleden
  Code oranje, ha ha de mensen vertrekken maar! Geen controle, zelfs niet bij rood!! Man man , en als brave Belg maar thuis blijven! Wat een beleid!
 1. HET DEBAT: Is een verbod op toeristische reizen noodzakelijk?
  HET DEBAT

  HET DEBAT. Is een verbod op toeristi­sche reizen noodzake­lijk? Geef hier je mening

  Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen verzet zich niet tegen een maatregel die onze premier Alexander De Croo (Open Vld) straks bij het Overlegcomité op tafel wil leggen: het tijdelijk verbieden van toeristische reizen. Tot nu zijn niet-essentiële buitenlandse reizen enkel sterk afgeraden, maar niet verboden. Wat denk jij? Is een algeheel verbod op plezierreizen noodzakelijk of blijft het huidige ontraden genoeg? Laat het weten in de comments onder dit artikel.
 2. Vlamingen in Zwitserland getuigen: “Code rood? Het is maanden geleden dat ik me nog zo veilig heb gevoeld”
  PREMIUM

  Vlamingen in Zwitser­land getuigen: “Code rood? Het is maanden geleden dat ik me nog zo veilig heb gevoeld”

  Minstens 550 Vlamingen die momenteel in de Zwitserse bergen vertoeven, kregen gisteren slecht nieuws: de ruime omgeving rond het meer van Genève ging van code groen naar code rood. “Niet te begrijpen. Wij hebben hier een social distancing van kilométers wanneer we in de bergen wandelen. Geen drukke strandbars, maar rust en gezonde berglucht”, klinkt het. Hun reis vroeger stopzetten, daar denken ze niet aan.
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. Van Ranst: “Reizen is niet de enige oorzaak, virus is nooit deftig weg geweest”
  UPDATE

  Van Ranst: “Reizen is niet de enige oorzaak, virus is nooit deftig weg geweest”

  We gaan in de tweede coronagolf ‘een week van de waarheid’ tegemoet. Viroloog Marc Van Ranst verwacht de komende dagen geen daling in het aantal besmettingen, maar hoopt op een mogelijke afvlakking op het einde van de week. “Maar zelfs dan ben ik misschien te optimistisch gesteld”, zei hij in ‘De Ochtend’ (Radio 1). “Reizen is niet de enige oorzaak voor de tweede golf. Het virus is hier nooit deftig weggeweest.”
 1. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"

 2. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel