ANP
Volledig scherm
© ANP

Viroloog Steven Van Gucht: “Systeem met kleurencodes voor buitenland zal niet veranderen”

Het systeem van de kleurencodes voor buitenlandse regio’s zal niet veranderen. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht (Sciensano) gezegd in Het Journaal op één. Over de kleurencodes was de voorbije dagen heel wat te doen, zowel bij vakantiegangers als bij de landen die regio’s op de rode lijst zagen belanden. Eerder op de dag had de FOD Volksgezondheid aangekondigd dat de federale expertengroep Celeval de kleurencodes zou bespreken dinsdag. Marc Van Ranst noemde het hele systeem met de kleurencodes in VTM NIEUWS dan weer “wankel”.

34 reacties

 • Georges Baaths

  1 jaar geleden
  Nee veranderen niet maar wel aanpassen.
 • Tom Der Kinderen

  1 jaar geleden
  We zijn de joke van Europa maar we blijven praten over anderen en falen in elke zwakke poging tot controle terwijl een volledige lockdown hier zeker aan de orde is. Het interesseert gn enkele regering en zeker de onze niet hoeveel doden en besmettingen ze nu bewust veroorzaken, enkel het toeristische seizoen telt om hun financiën die ze al jaren niet onder controle hebben en nu helemaal niet meer te proberen redden.
 • marnix saelens

  1 jaar geleden
  Ze zouden beter kijken naar eigen land met het mooie weer die er aankomt Antwerpen verbieden naar de kust te komen
 • Dirk Sonck

  1 jaar geleden
  Het lijkt of Europese unie geen bestaansrecht meer heeft.
 • Johannes Jansen

  1 jaar geleden
  Code oranje, ha ha de mensen vertrekken maar! Geen controle, zelfs niet bij rood!! Man man , en als brave Belg maar thuis blijven! Wat een beleid!
 1. Vlamingen in Zwitserland getuigen: “Code rood? Het is maanden geleden dat ik me nog zo veilig heb gevoeld”
  PREMIUM

  Vlamingen in Zwitser­land getuigen: “Code rood? Het is maanden geleden dat ik me nog zo veilig heb gevoeld”

  Minstens 550 Vlamingen die momenteel in de Zwitserse bergen vertoeven, kregen gisteren slecht nieuws: de ruime omgeving rond het meer van Genève ging van code groen naar code rood. “Niet te begrijpen. Wij hebben hier een social distancing van kilométers wanneer we in de bergen wandelen. Geen drukke strandbars, maar rust en gezonde berglucht”, klinkt het. Hun reis vroeger stopzetten, daar denken ze niet aan.