REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Virginia legaliseert cannabis als eerste zuidelijke staat van de VS

Virginia is de eerste zuidelijke staat van de VS die het recreatief gebruik van cannabis in kleine hoeveelheden legaliseert. De Senaat en de Huis van Afgevaardigden hebben een wet gestemd die volwassenen vanaf 1 juli toelating geeft om cannabis te bezitten ondanks heftige tegenkanting van de Republikeinen.

0 reacties

 1. Campagne ‘Unhappy Birthday’ pleit voor aanpassing 100-jaar oude drugswet: “Legaliseren van cannabis kan belangrijke rol spelen in herstel economie na coronacrisis”

  Campagne ‘Unhappy Birthday’ pleit voor aanpassing 100-jaar oude drugswet: “Legalise­ren van cannabis kan belangrij­ke rol spelen in herstel economie na coronacri­sis”

  Naar aanleiding van de 100ste verjaardag van de Belgische drugswet deze woensdag, lanceren de actiegroepen #STOP1921 en SMART on Drugs de campagne “Unhappy Birthday!”. Met dit initiatief pleiten zij voor de decriminalisering van het bezit van alle illegale middelen voor persoonlijk gebruik en de oprichting van een parlementaire werkgroep om het drugbeleid te herzien naar een menselijke benadering.
 1. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 1. Kijk hoe nieuwe Optimus Prime-robot automatisch transformeert in truck en terug
  Play

  Kijk hoe nieuwe Optimus Pri­me-ro­bot automa­tisch transfor­meert in truck en terug

 2. 'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug
  Play

  'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug