Archiefbeeld. Demonstranten kwamen in augustus nog op straat in Warschau als reactie op een betoging tegen de LGBTQ+-gemeenschap van Poolse nationalisten, hooligans en extreemrechtse groeperingen.
Volledig scherm
Archiefbeeld. Demonstranten kwamen in augustus nog op straat in Warschau als reactie op een betoging tegen de LGBTQ+-gemeenschap van Poolse nationalisten, hooligans en extreemrechtse groeperingen. © AFP

Vijftigtal landen, waaronder België, vraagt Polen om LGBTQ+-rechten te respecteren

Ambassadeurs van een vijftigtal landen in Polen hebben zondag in een open brief de Poolse autoriteiten opgeroepen om er beter op toe te zien dat de rechten van de LGBTQ+-gemeenschap worden gerespecteerd. De boodschap werd gecoördineerd door de Belgische ambassade in Polen.

 1. Kamer steunt Europees Parlement: “LGBTQ+-vrije zones druisen in tegen normen en waarden EU”

  Kamer steunt Europees Parlement: “LG­BTQ+-vrije zones druisen in tegen normen en waarden EU”

  De Commissie Buitenlandse Betrekkingen in de Kamer heeft woensdag een voorstel van resolutie goedgekeurd waarin de regering wordt gevraagd de LGBTQ+-vrije zones die verschillende gemeenten in Polen hebben ingevoerd, streng te veroordelen. Het voorstel van sp.a-Kamerlid John Crombez en collega's Goedele Liekens (Open Vld) en Christophe Lacroix (PS) werd unaniem goedgekeurd, op onthoudingen bij Vlaams Belang na.
 1. Hoe vier je veilig kerst en nieuwjaar?
  Play

  Hoe vier je veilig kerst en nieuwjaar?

 2. Stefan Boxy toont zijn unieke kunstcollectie: "Het is héél kitsch, ik weet het"
  Play
  Latem leven

  Stefan Boxy toont zijn unieke kunstcol­lec­tie: "Het is héél kitsch, ik weet het"