Archiefbeeld. Demonstranten kwamen in augustus nog op straat in Warschau als reactie op een betoging tegen de LGBTQ+-gemeenschap van Poolse nationalisten, hooligans en extreemrechtse groeperingen.
Volledig scherm
Archiefbeeld. Demonstranten kwamen in augustus nog op straat in Warschau als reactie op een betoging tegen de LGBTQ+-gemeenschap van Poolse nationalisten, hooligans en extreemrechtse groeperingen. © AFP

Vijftigtal landen, waaronder België, vraagt Polen om LGBTQ+-rechten te respecteren

Ambassadeurs van een vijftigtal landen in Polen hebben zondag in een open brief de Poolse autoriteiten opgeroepen om er beter op toe te zien dat de rechten van de LGBTQ+-gemeenschap worden gerespecteerd. De boodschap werd gecoördineerd door de Belgische ambassade in Polen.

 1. Kamer steunt Europees Parlement: “LGBTQ+-vrije zones druisen in tegen normen en waarden EU”

  Kamer steunt Europees Parlement: “LG­BTQ+-vrije zones druisen in tegen normen en waarden EU”

  De Commissie Buitenlandse Betrekkingen in de Kamer heeft woensdag een voorstel van resolutie goedgekeurd waarin de regering wordt gevraagd de LGBTQ+-vrije zones die verschillende gemeenten in Polen hebben ingevoerd, streng te veroordelen. Het voorstel van sp.a-Kamerlid John Crombez en collega's Goedele Liekens (Open Vld) en Christophe Lacroix (PS) werd unaniem goedgekeurd, op onthoudingen bij Vlaams Belang na.
 2. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'