Mensen zaterdag aan een muurschildering over Bloody Sunday in Bogside, Derry.
Volledig scherm
Mensen zaterdag aan een muurschildering over Bloody Sunday in Bogside, Derry. © AFP

Vijftig jaar geleden werden op ‘Bloody Sunday’ 14 Noord-Ierse manifestanten doodgeschoten

Het is vandaag/zondag 50 jaar geleden dat 14 mensen om het leven kwamen in Derry, in Noord-Ierland, toen Britse soldaten het vuur openden op een protestmars voor burgerrechten. ‘Bloody Sunday’ werd zo een van de meest bloederige gebeurtenissen in het meer dan drie decennia durende conflict tussen de katholieke republikeinen en protestantse unionisten in Noord-Ierland.

 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 1. Drie nieuwe advocaten sluiten rijtje van controversiële juristen aan Trumps zijde

  Drie nieuwe advocaten sluiten rijtje van controver­siële juristen aan Trumps zijde

  Ex-president Donald Trump versleet de voorbije jaren advocaten aan ijltempo. De raadsmannen en -vrouwen moeten hem voortdurend bijstaan in hachelijke situaties en Trump geeft zelf toe dat het geen gemakkelijke taak is. “Ik zeg soms tegen een advocaat: ‘Weet je zeker dat je me wilt vertegenwoordigen? Ik denk dat je een fout maakt. Waar heb je het voor nodig?” vertelde hij maandag op Fox News. Zijn nieuwe juridische team sluit zich nu aan bij het bonte gezelschap Trump-advocaten waarmee we de voorbije jaren mochten kennismaken.