Mensen omhelzen elkaar bij de school waar het drama plaatsvond.
Volledig scherm
Mensen omhelzen elkaar bij de school waar het drama plaatsvond. © AFP

Vijftienjarige aangeklaagd voor moord en terrorisme na schietpartij op school in VS, ook vader mogelijk aangeklaagd

Een 15-jarige jongen is in de Verenigde Staten aangeklaagd voor terrorisme en moord wegens de schietpartij op een middelbare school waarbij dinsdag zeker vier leerlingen om het leven kwamen. Mogelijk wordt de vader van de jongen ook aangeklaagd. Dat is volgens de openbaar aanklager ongebruikelijk, maar noodzakelijk om vuurwapengeweld onder minderjarigen hard aan te pakken.

 1. Slachtoffers van schietpartij op middelbare school in Michigan krijgen gezicht
  Play

  Slachtof­fers van schietpar­tij op middelbare school in Michigan krijgen gezicht

  Er zijn vier leerlingen omgekomen bij de schietpartij op de middelbare school in Oxford (Michigan). Tate Myre (16), een veelbelovende footballspeler, stierf terwijl hij in een politiewagen naar het ziekenhuis gevoerd werd. Ook Hana St. Juliana (14) en Madisyn Baldwin (17) kwamen om. Justin Shilling (17) die vocht voor zijn leven, is vandaag in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen. Op de beelden van een TikTok-video ziet u hoe studenten hun klas gebarricadeerd hadden. Toen er iemand op de deur klopte, maakte paniek zich van hen meester. Wat de dader bezielde, is nog steeds niet duidelijk.
 2. Rusland eist opheffing alle sancties om toegang tot havens in Oekraïne vrij te geven en wereldwijde voedselcrisis af te wenden

  Rusland eist opheffing alle sancties om toegang tot havens in Oekraïne vrij te geven en wereldwij­de voedselcri­sis af te wenden

  Rusland wil de toegang tot de zeehavens in Oekraïne pas vrijgeven als alle sancties tegen het land worden opgeheven. Dat zegt het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken na een oproep van secretaris-generaal Antonio Guterres van de Verenigde Naties (VN). Die vroeg de blokkade van de graanexport uit Oekraïne te stoppen, zodat een wereldwijde voedselcrisis afgewend kan worden.