Archiefbeeld van het verzorgingstehuis ter illustratie
Volledig scherm
Archiefbeeld van het verzorgingstehuis ter illustratie © AFP

Vijftien jaar cel voor verpleegster die bloedbad aanrichtte in Duits verzorgingstehuis

Een Duitse verpleegkundige krijgt vijftien jaar celstraf voor het doden van vier bewoners van een verzorgingstehuis voor mensen met een beperking in de stad Potsdam. De vrouw probeerde nog drie anderen te doden. Ze moet van de rechtbank ook voor een onbepaalde duur naar een beveiligde psychiatrische kliniek. Daarnaast mag ze de rest van haar leven niet meer in verzorgingstehuizen komen.

 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Bruggeling Davy (34) eindelijk vrijgelaten uit Mexicaanse cel “met zware criminelen”, familie reageert opgelucht
  PREMIUM

  Bruggeling Davy (34) eindelijk vrijgela­ten uit Mexicaanse cel “met zware criminelen”, familie reageert opgelucht

  “Haal me hier zo snel mogelijk weg.” Dat zei Bruggeling Davy Vanderhaeghen (34) tegen zijn zus toen hij haar na drie dagen in een Mexicaanse cel eindelijk kon bereiken. Eerst werd hij beschuldigd van een autodiefstal, daarna van drugsfeiten en wildplassen en uiteindelijk zou hij weerspannig geweest zijn tegen de politie. Om maar te zeggen: de man heeft er drie bewogen dagen opzitten. Hij is weer op vrije voeten, maar “hij is heel emotioneel", zegt zijn familie.
  Brugge
 3. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 1. Vier mensen met beperking gedood met mes in Duitse kliniek: hoe kon verpleegster Ines (51) plots moordenaar worden?

  Vier mensen met beperking gedood met mes in Duitse kliniek: hoe kon verpleeg­ster Ines (51) plots moordenaar worden?

  Ines R. (51) zorgde twintig jaar lang in een kliniek in de Duitse stad Potsdam bij Berlijn voor mensen met een beperking. Maar woensdag nam ze tijdens haar dienst een mes en sneed de keel over van twee mannen en twee vrouwen (31, 35, 42 en 56 jaar oud). Een vijfde patiënt raakte zwaargewond. Voor haar omgeving en de nabestaanden van de slachtoffers is de tragedie niet te vatten. Hoe kon dit gebeuren?