Het drieluik ‘Drie studies van Lucian Freud’ werd in 2013 verkocht voor 120,6 miljoen euro.
Volledig scherm
Het drieluik ‘Drie studies van Lucian Freud’ werd in 2013 verkocht voor 120,6 miljoen euro. © AFP

Vijfhonderd nagemaakte werken van Francis Bacon in beslag genomen in Italië

De Italiaanse politie heeft 500 nagemaakte werken van de Britse schilder Francis Bacon en verschillende andere objecten in beslag genomen, waaronder geld, voor een waarde van drie miljoen euro. Vijf mensen worden vervolgd in de zaak.

3 reacties

 • eddy van dorst

  1 maand geleden
  Mensen worden zotter en stommer met de dag
 • Armand Wuyts

  1 maand geleden
  25 jaar geleden hadden alle rijke bakkers en beenhouwers in Frankrijk een valse Picasso waar ze meer dan 20 jaar voor gewerkt hadden!
 • Marc Faes

  1 maand geleden
  Oh ja...als men die prijzen bekijkt 120,6 mlj euro, is dat toch een beetje het proberen waard om die na te maken! zou ik zo zeggen, en wie weet in de toekomst (een gat in de markt) om Messi's, Debruyne's en Ronaldo's enz, ook na te maken!
 1. PORTRET. Colin Powell: een generaal die te goed was voor het Witte Huis
  PREMIUM

  PORTRET. Colin Powell: een generaal die te goed was voor het Witte Huis

  Het is tragisch. Maar we kunnen niet anders. Bij de dood van Colin Powell (84) hoort een foto van zijn meest verafschuwde moment: toen hij in 2003 met klinkklare leugens pleitte voor een oorlog tegen Irak. Het was niet de enige keer dat hij tegen beter weten in vocht voor het grote gelijk van een ander. Powell was te veel soldaat. Te goed voor zijn superieuren. Te goed voor het Witte Huis ook, waar hij zelf had kunnen belanden als hij dat wou.
 2. Rusland sluit eigen missie bij de NAVO, contact moet via ambassade Brussel

  Rusland sluit eigen missie bij de NAVO, contact moet via ambassade Brussel

  Rusland sluit de eigen missie bij de NAVO. Als het bondgenootschap contact wil opnemen met de Russische regering, kan dat volgens minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov via de Russische ambassade in Brussel. Ook de werking van de NAVO-missie in Moskou wordt opgeschort. De Russische regering is boos dat het bondgenootschap eerder deze maand acht Russen die er waren geposteerd de deur wees omdat zij voor Russische inlichtingendiensten zouden werken.