Muurschildering met de elf doden die er vielen bij Charlie Hebdo
Volledig scherm
PREMIUM
Muurschildering met de elf doden die er vielen bij Charlie Hebdo © AFP

Vijfenhalf jaar na het bloedbad in Parijs: Charlie Hebdo leeft nog, maar met moeite

Woensdag begint in Parijs het proces over de aanslag op Charlie Hebdo. Vijfenhalf jaar na het bloedbad schopt dat weekblad nog altijd tegen het zere been. Maar de golf van sympathie die het tot Frankrijks meest verkochte tijdschrift bracht, is weggeëbd. Net als de samenhorigheid tussen de overlevenden.

 1. Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskantoor: dit zijn de beste waterkokers
  Multimedia

  Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskan­toor: dit zijn de beste waterko­kers

  Bestaat er een simpeler huishoudtoestel dan een waterkoker? Misschien niet, maar feit is dat het toch echt handige dingen zijn, die hun nut extra bewijzen in de koudere maanden van het jaar. Ze zijn populair, en dat weten de fabrikanten ook: in de Pricewatch staan er maar liefst 700 toestellen! Onze techredacteur zocht er vier goed beoordeelde modellen uit, voor kleine én grote budgetten.
 2. Georgia bevestigt officieel overwinning van Biden: “Cijfers liegen niet”, zegt Republikeinse minister

  Georgia bevestigt officieel overwin­ning van Biden: “Cijfers liegen niet”, zegt Republi­kein­se minister

  De hertelling van de stemmen in de Amerikaanse staat Georgia heeft voor president Donald Trump niet het verhoopte resultaat opgeleverd. In Georgia hebben de autoriteiten officieel de overwinning van Joe Biden bij de presidentsverkiezingen in de Amerikaanse deelstaat bevestigd. Gouverneur Brian Kemp en minister van Binnenlandse Zaken van Georgia, Brad Raffensperger - beide Republikeinen - hebben de resultaten onafhankelijk van elkaar erkend.
 3. Proces over bloedbad bij Charlie Hebdo: drie dode daders, een ontsnapte medeplichtige en een brein dat niet aangeklaagd is
  PREMIUM

  Proces over bloedbad bij Charlie Hebdo: drie dode daders, een ontsnapte medeplich­ti­ge en een brein dat niet aange­klaagd is

  Woensdag begint in Parijs het proces over de aanslag op het hoofdkantoor van het satirische weekblad Charlie Hebdo. Het bloedbad dat het startsein werd voor de hevigste terreurgolf die Europa ooit heeft gekend. Het wordt een proces van afwezigen. Want de daders zijn dood, twee handlangers spoorloos en het vermeende brein staat niet op de beklaagdenlijst.
 1. Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?
  Play

  Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?

 2. Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok
  Play

  Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok