Een baby werd levend onder het puin na de raketaanval gehaald.
Volledig scherm
Een baby werd levend onder het puin na de raketaanval gehaald. © AFP

Vijfde nacht van geweld tussen Israël en Hamas, acht kinderen omgekomen bij bombardement

Het geweld tussen Israël en de Palestijnen hield ook afgelopen nacht verder aan. Het was de vijfde nacht op rij dat er over en weer geschoten wordt. Tien leden van dezelfde familie zijn gedood bij een luchtaanval in het westen van de Gazastrook, onder wie acht kinderen. In een videoboodschap waarschuwde de Israëlische premier Benjamin Netanyahu dat Hamas “een zeer hoge prijs zal betalen”.

15 reacties

 • Ives Ameel

  1 maand geleden
  Israël waarschuwt waar ze bombarderen, de anderen niet, maar in een oorlog heeft niemand gelijk en zijn het steeds onschuldigen aan beide zijden die de rekening betalen, niet de leiders of de opstokers. In onze steden kunnen we binnenkort ook gelijksoortige conflicten verwachten of liever we hebben ze al, die aanslagen met al die onschuldige vermoorde mensen.
 • swenti Bolt

  1 maand geleden
  Hamas betaald juist niks,die strijden voor een plaats in het hiernamaals. Het zijn de onschuldige kinderen die betalen.Dit is kindermoord van de Bibi!!
 • Jan vanderwallen

  1 maand geleden
  Ik vrees dat de schuld vooral ligt bij de VS, die Israël overbewapend heeft en daar veel geld aan verdiend hebben. Dat allemaal terwijl Israël alle internationale verdragen aan zijn laars lapt. De stichting van de staat Israël, zonder twee statenoplossing, was een blunder van formaat.
 • Robert Swillen

  1 maand geleden
  De grootste schuld ligt bij Engeland , Frankrijk en de VN. Alsook bij de wapenindustrie, voor hen is een mensenleven niets waard. Alleen geld en macht is van tel. Wie het meeste biedt is de winnaar.
 • Nico Lapierre

  1 maand geleden
  Ter informatie aan zij die verkondigen dat deze oorlog al. Duizenden jaren duurt, Israël bestaat nog maar sedert 1947, dat is geen duizenden jaren geleden!
 1. Eerste verdachte van oorlogsmisdaden in september voor Kosovo-tribunaal in Den Haag

  Eerste verdachte van oorlogsmis­da­den in september voor Koso­vo-tribunaal in Den Haag

  Het proces tegen de voormalige rebellenleider Salih Mustafa uit Kosovo begint in september, heeft de internationale Kosovo-rechtbank in Den Haag zaterdag bekendgemaakt. Mustafa was een belangrijk commandant van het zogenoemde Kosovo Bevrijdingsleger (UCK) tijdens het Kosovo-conflict van 1998-99 en wordt verdacht van oorlogsmisdaden. Hij werd in september vorig jaar gearresteerd en overgebracht naar Den Haag.