De Griekse minister van Asiel en Migratie Notis Mitarachi (L), De Cypriotische minister van Binnenlandse Zaken Nikos Nouris (C) en de Spaanse minister van Binnenlandse Zaken Fernando Grande-Marlaska (R) spreken de pers toe in Malaga.
Volledig scherm
De Griekse minister van Asiel en Migratie Notis Mitarachi (L), De Cypriotische minister van Binnenlandse Zaken Nikos Nouris (C) en de Spaanse minister van Binnenlandse Zaken Fernando Grande-Marlaska (R) spreken de pers toe in Malaga. © EPA

Vijf Zuid-Europese landen vragen om eerlijke verdeling van migranten in EU

Vijf landen uit het Middellandse Zeegebied hebben opgeroepen tot een "eerlijke" en "verplichte" verdeling van de verantwoordelijkheden binnen de Europese Unie om de migratiestromen aan te pakken. Dat deden ze tijdens een bijeenkomst in Malaga, in het zuiden van Spanje.

  1. Onze oorlogsjournalist Robin Ramaekers in ijskoude Cherson: “Het is hier vooral overleven en hoe harder het kwik zakt, hoe zwaarder dat wordt”
    Play

    Onze oorlogs­jour­na­list Robin Ramaekers in ijskoude Cherson: “Het is hier vooral overleven en hoe harder het kwik zakt, hoe zwaarder dat wordt”

    “Rusland probeert om de winterse kou tegen de mensen te gebruiken”, dat zegt Oekraïens president Zelensky in een videoboodschap. Twee weken geleden viel de eerste sneeuw in Oekraïne. Op veel plaatsen gaan de temperaturen onder nul. De systematische beschietingen van energiecentrales zetten grote stukken van het land geregeld zonder stroom en warmte. Hoe harder het kwik zakt, hoe zwaarder dat gaat wegen voor de bevolking.