De Griekse minister van Asiel en Migratie Notis Mitarachi (L), De Cypriotische minister van Binnenlandse Zaken Nikos Nouris (C) en de Spaanse minister van Binnenlandse Zaken Fernando Grande-Marlaska (R) spreken de pers toe in Malaga.
Volledig scherm
De Griekse minister van Asiel en Migratie Notis Mitarachi (L), De Cypriotische minister van Binnenlandse Zaken Nikos Nouris (C) en de Spaanse minister van Binnenlandse Zaken Fernando Grande-Marlaska (R) spreken de pers toe in Malaga. © EPA

Vijf Zuid-Europese landen vragen om eerlijke verdeling van migranten in EU

Vijf landen uit het Middellandse Zeegebied hebben opgeroepen tot een "eerlijke" en "verplichte" verdeling van de verantwoordelijkheden binnen de Europese Unie om de migratiestromen aan te pakken. Dat deden ze tijdens een bijeenkomst in Malaga, in het zuiden van Spanje.

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.