Archiefbeeld: coronapatiënt wordt naar een Londen ziekenhuis gebracht.
Volledig scherm
Archiefbeeld: coronapatiënt wordt naar een Londen ziekenhuis gebracht. © EPA

Vijf miljoen mensen wachten in Engeland op behandeling in ziekenhuis door coronapandemie

Door de coronapandemie wachten in Engeland meer mensen dan ooit op een behandeling in het ziekenhuis. Eind maart stonden bijna 5 miljoen mensen op de wachtlijsten, zo deelde de Nationale Gezondheidsdienst (NHS) donderdag in Londen mee. Dat is het hoogste aantal sinds het begin van de statistieken in augustus 2007.

2 reacties

 • Friedel Pas

  1 maand geleden
  Frans Peeters: Door de miljoenen inentingen is daar de pandemie bijna weg. Dit gaat over de gevolgen van toen nog geen mensen ingeënt waren. Doordat in de ziekenhuizen dan geen plaats was voor andere zorgen. Dat moet nog ingehaald worden. Zal hier ook nog wel zijn. Hoe minder en hoe langer het duurt eer er voldoende mensen ingeënt zijn, hoe groter die achterstand zal zijn.
 • Frans Peeters

  1 maand geleden
  Met de miljoenen inentingen, geen oplossing
 1. Vader dumpt 80.000 centen in voortuin van ex als laatste betaling alimentatiegeld
  26

  Vader dumpt 80.000 centen in voortuin van ex als laatste betaling alimenta­tie­geld, dochter zet zijn rotstreek om in goede daad

  Een Amerikaanse vader heeft zijn frustraties tegenover zijn ex-vrouw op bijzonder opvallende wijze kenbaar gemaakt. De man dumpte 80.000 pennies in haar voortuin. Het bleek te gaan om de allerlaatste betaling alimentatiegeld, aangezien zijn jongste dochter zonet 18 jaar was geworden. Beelden van het incident gaan viraal, de moeder en haar twee dochters hebben intussen besloten om de smakeloze actie om te zetten in een goede daad. Ze doneerden het volledige bedrag van omgerekend 800 dollar of 660 euro aan een nabijgelegen centrum voor slachtoffers van huiselijk geweld.