Schiphol.
Volledig scherm
Schiphol. © ANP

Vijf mensen onwel na openen koffer op Nederlandse luchthaven Schiphol

In een bedrijfsgebouw op Schiphol zijn vijf mensen onwel geworden nadat een in beslag genomen koffer werd geopend. Een speciaal team van Defensie is ingezet om de koffer te onderzoeken.

 1. Deze langeafstandskoppels zien elkaar al maanden niet en vinden geen gehoor: “Liefde is geen toerisme, liefde is essentieel”
  PREMIUM

  Deze langeaf­stands­kop­pels zien elkaar al maanden niet en vinden geen gehoor: “Liefde is geen toerisme, liefde is essentieel”

  De Vlaams-Brabantse Nane Mertens (25) heeft haar Amerikaans lief al 114 dagen niet gezien. De Limburgse Hedy Meliadó (25) haar Amerikaanse verloofde al 173 dagen niet. Voor Belgen met een partner buiten de EU blijft het koffiedik kijken: alles versoepelt, maar de overheid ziet liefde niet als een essentiële reden om de grenzen over te mogen. Dat proberen de koppels nu wanhopig aan te vechten. “Onze toekomst samen staat voor onbepaalde tijd on hold.”
 2. "Ik vrees dat we zelfs te weinig bedden zullen hebben"
  PREMIUM

  "Ik vrees dat we zelfs te weinig bedden zullen hebben"

  150.000 Vlamingen hebben vorig jaar een vakantie geboekt bij Corendon. Dat zullen er dit jaar door de coronacrisis een pak minder zijn, de reissector krijgt harde klappen. Maar toch blijft Atilay Uslu (52), de Nederlands-Turkse stichter-eigenaar van de touroperator, optimistisch. "Nu de grenzen opengaan en de mensen zien dat het veilig is in de resorts, zie je de boekingen enorm toenemen. Ik ben zelfs bang dat we te weinig bedden gaan hebben."
 1. Spaanse douane arresteert smokkelaars na een achtervolging van maar liefst vijf uur
  Play

  Spaanse douane arresteert smokke­laars na een achtervol­ging van maar liefst vijf uur

 2. Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance
  Play

  Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance