De façade van het Elysée-paleis in Parijs, de officiële residentie van de president van Frankrijk. (09/02/2022)
Volledig scherm
De façade van het Elysée-paleis in Parijs, de officiële residentie van de president van Frankrijk. (09/02/2022) © Getty Images

Vijf mensen die in 2019 aanslag planden op Frans presidentieel paleis naar assisen verwezen

Vijf mensen zijn in Frankrijk naar het assisenhof verwezen omdat ze in 2019 een jihadistische aanslag zouden hebben gepland op het Elysée in Parijs. Dat werd dinsdag vernomen bij een bron dichtbij het onderzoek.

 1. Duitse jongen (8) na acht dagen levend teruggevonden in rioolput, maar mysterie rond zijn verdwijning blijft
  Play

  Duitse jongen (8) na acht dagen levend teruggevon­den in rioolput, maar mysterie rond zijn verdwij­ning blijft

  De achtjarige Joe uit Oldenburg in de Duitse deelstaat Nedersaksen zou acht dagen in een rioolput hebben gezeten. Een voorbijganger hoorde een “stil gejammer” en belde de politie, waarna de jongen ongedeerd werd aangetroffen. Het is een vermissingszaak die heel Duitsland in de ban hield, maar niet alle vragen zijn al beantwoord. Is er kwaad opzet in het spel of is Joe zelf in het rioolstelsel gekropen?
 2. AOC beschuldigt twee rechters van Amerikaans Hooggerechtshof van meineed

  AOC beschul­digt twee rechters van Amerikaans Hoogge­rechts­hof van meineed

  De Amerikaanse Democratische volksvertegenwoordiger Alexandria Ocasio-Cortez, bijgenaamd AOC, wil dat het Huis van Afgevaardigden een onderzoek instelt naar twee rechters van het Amerikaanse Hooggerechtshof die stemden voor de vernietiging van het arrest Roe versus Wade uit 1973. Volgens AOC hebben beide mannen tijdens de hoorzittingen in de Senaat in aanloop naar hun benoeming gelogen over hun opvattingen over het arrest.