Het luxejacht Flying Fox’ hier nog in Santo Domingo in de Dominicaanse Republiek, maar intussen aangemeerd in het Turkse Bodrum.
Volledig scherm
Het luxejacht Flying Fox’ hier nog in Santo Domingo in de Dominicaanse Republiek, maar intussen aangemeerd in het Turkse Bodrum. © ANP / EPA

Vijf luxejachten van Russische miljardairs zoeken Turkse wateren op om westerse sancties te ontlopen

Turkije doet niet mee aan de sancties tegen Rusland en de Russische oligarchen. Dat is de reden waarom die miljardairs hun geliefde superjachten in Turkse havens stallen. Gisteren meerde ook de Flying Fox aan in Turkije, een jacht van 385 miljoen euro en eigendom van Dmitri Kamenschick. Dat blijkt uit de gegevens van Marine Traffic.

 1. Al 16 superjachten van Russische miljardairs in beslag genomen in Europa, goed voor 1,9 miljard euro

  Al 16 superjach­ten van Russische miljar­dairs in beslag genomen in Europa, goed voor 1,9 miljard euro

  Het Westen maakt, sinds de Russen op 24 februari zijn binnengevallen in Oekraïne, jacht op de luxeschepen van Russische oligarchen. Dat past binnen de westerse financiële maatregelen tegen de elitaire entourage van de Russische president Vladimir Poetin. In Europa zijn er inmiddels al minstens zestien van die superjachten in beslag genomen. Samen vertegenwoordigen ze een waarde van ruim 1,9 miljard euro. Een overzicht van de belangrijkste geconfisqueerde Russische superjachten.
 2. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.