Archiefbeeld: een vrouw rouwt boven het lijk van haar dode zoon, een vermoedelijke drugsgebruiker vermoord door ongeïdentificeerde aanvallers in Manila.
Volledig scherm
Archiefbeeld: een vrouw rouwt boven het lijk van haar dode zoon, een vermoedelijke drugsgebruiker vermoord door ongeïdentificeerde aanvallers in Manila. © AFP

Vijf doden en 95 arrestaties bij antidrugsoperaties op de Filipijnen

In de omgeving van de Filipijnse hoofdstad Manila zijn tijdens antidrugsoperaties 5 verdachten gedood en 95 anderen gearresteerd. Dat deelde een politiewoordvoerdervandaag mee. De politie nam 170 gram meth en nauwelijks 22 gram marihuana in beslag tijdens de 24 uur durende raids in de noordelijke provincie Bulacan. 

0 reacties

  1. Trump looft goede verhouding met Duterte, onduidelijkheid over gesprek mensenrechten

    Trump looft goede verhouding met Duterte, onduide­lijk­heid over gesprek mensenrech­ten

    De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn goede verhouding met de Filipijnse president Rodrigo Duterte geprezen. Beiden spraken elkaar maandag in de Filipijnse hoofdstad Manilla, tijdens een bilaterale ontmoeting in de marge van de vierdaagse top van de ASEAN (Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties). Duterte is erg omstreden vanwege zijn brutale aanpak van drugscriminelen, met duizenden doden. Ook krijgt hij zware kritiek op zijn manier van regeren.