REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Vijf doden door tornado in Alabama

Vijf mensen, onder wie drie leden van eenzelfde familie, zijn donderdag in de Amerikaanse staat Alabama om het leven gekomen bij de doortocht van een tornado. Dat delen de autoriteiten mee.

1 reactie

 • Patrick Moorthamer

  2 jaar geleden
  Wat ik niet begrijp is dat mensen daar blijven wonen zelfde met orkaan gebieden.
 1. Oekraïners brengen kaartjes in omloop met uitgebreide handleiding over hoe Russen kunnen deserteren

  Oekraïners brengen kaartjes in omloop met uitgebrei­de handlei­ding over hoe Russen kunnen deserteren

  Eerder deze week deed de Oekraïense president Volodymyr Zelensky al een oproep aan Russische burgers om zich te verzetten tegen de mobilisatie die woensdag door het Kremlin werd afgekondigd. “Protesteer! Vecht! Vlucht! Of geef je over aan het Oekraïense leger”, klonk het onder meer in zijn toespraak. Voor die laatste optie hebben Oekraïners de afgelopen dagen een opmerkelijk middel ingezet. Zo verspreiden ze kaartjes met een ‘handleiding’ voor Russen die de wapens willen neerleggen.
 2. Trein met honderden passagiers ontspoord in Nederlands-Limburg, geen gewonden

  Trein met honderden passagiers ontspoord in Nederlands-Lim­burg, geen gewonden

  Tussen het Nederlands-Limburgse Weert en Haelen is in de nacht van zaterdag op zondag een intercity met aan boord honderden passagiers ontspoord. Een woordvoerder van de brandweer meldt dat er geen gewonden zijn gevallen. De Nederlandse Spoorwegen (NS) liet weten dat de reizigers met een vervangende trein naar het nabijgelegen Roermond zijn gebracht. De oorzaak van de ontsporing was een aanrijding met een spoorstaaf.