Vijf doden bij tumult na vulkaanuitbarsting in Congo, Virungapiloot Anthony Caere vliegt over vulkaan Nyiragongo: “Tot 1.000 huizen verwoest”

De stroom lava afkomstig van de Nyiragongo-vulkaan, in het oosten van de Democratische Republiek Congo (DRC), is gestopt in de buitenwijken van Goma. Dat heeft ook Virungapiloot Anthony Caere vanochtend vastgesteld. Wel komen er nog vuur en sterke dampen uit het rotsachtige lavafront. “Het is een drama voor Goma”, getuigt Caere, die over de vulkaan in het Virungapark vloog. Er zijn zeker vijf mensen om het leven gekomen in het tumult na de uitbarsting.

  1. Bruggeling (34) die dagen onschuldig in Mexicaanse cel zat herenigd met familie: “Allemaal gewoon omdat ik een witte T-shirt aanhad”
    PREMIUM

    Bruggeling (34) die dagen onschuldig in Mexicaanse cel zat herenigd met familie: “Allemaal gewoon omdat ik een witte T-shirt aanhad”

    Geruststellend nieuws voor Davy Vanderhaeghen (34) en zijn familie: na dagen onzekerheid is de Bruggeling eindelijk weer veilig en wel thuis. Hij landde donderdagavond op de luchthaven van Zaventem, nadat hij enkele dagen onschuldig werd vastgehouden in een Mexicaanse cel. Contact met zijn familie kon de man nauwelijks hebben, waardoor zijn vader en zus even vreesden dat Davy in handen was gevallen van valse agenten. Opvallend: bagage had de man nauwelijks nog bij. En daar is een trieste reden voor.
    Brugge