De ouders van Pham Thi Tra My treuren om hun vermiste zoon. Zeker 24 Vietnamese families zijn bang dat hun kinderen onder de 39 slachtoffers zijn die aangetroffen werden in de koelcontainer.
Volledig scherm
De ouders van Pham Thi Tra My treuren om hun vermiste zoon. Zeker 24 Vietnamese families zijn bang dat hun kinderen onder de 39 slachtoffers zijn die aangetroffen werden in de koelcontainer. © EPA

Vietnamese politie gaat in Groot-Brittannië helpen bij onderzoek naar drama in Essex

Vietnamese politieagenten zullen naar het Verenigd Koninkrijk reizen om de Britse diensten bij te staan in het onderzoek naar de identiteit van de 39 slachtoffers die in Essex in een koelwagen werden aangetroffen. Dat meldt de Vietnamese krant VnExpress.

0 reacties

 1. Algemene Vergadering VN vraagt einde te maken aan wapenlevering aan Myanmar
  1

  Algemene Vergade­ring VN vraagt einde te maken aan wapenleve­ring aan Myanmar

  De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft vrijdag een niet-bindende resolutie aangenomen waarin de militaire staatsgreep in Myanmar wordt veroordeeld. In de tekst wordt ook aan alle lidstaten gevraagd om "de toestroom van wapens" naar het land te voorkomen. In de resolutie wordt ook opgeroepen tot een terugkeer naar de democratie en tot een vrijlating van de politieke gevangenen, onder wie Nobelprijswinnaar Aung San Suu Kyi.
 2. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 3. Voormalig Brits parlementsvoorzitter John - 'Order, order!’- Bercow stapt over naar Labour: “Conservatieven zijn uitgegroeid tot populistische, soms xenofobe partij”

  Voormalig Brits parlements­voor­zit­ter John - 'Order, order!’- Bercow stapt over naar Labour: “Conserva­tie­ven zijn uitge­groeid tot populisti­sche, soms xenofobe partij”

  John Bercow heeft de Britse Conservatieven verlaten en is overgestapt naar Labour. Bercow raakte tijdens de brexit-saga bij het grote publiek bekend als de parlementsvoorzitter die de woelige debatten moest leiden. Heel vaak riep hij “Order, order!" om het House of Commons in het gelid te krijgen. Bercow zat hoegenaamd niet op de lijn van de harde brexiteers uit zijn toenmalige partij.
 4. Vietnamees slachtoffer drama in Essex verbleef in Brussel: “Ik dacht dat het leven in Europa roze was, maar het blijkt zwart te zijn”

  Vietnamees slachtof­fer drama in Essex verbleef in Brussel: “Ik dacht dat het leven in Europa roze was, maar het blijkt zwart te zijn”

  De bestuurder van de koelwagen waarin woensdag in Engeland 39 lijken zijn ontdekt, blijft in de cel, zo meldt de politie van Essex vandaag. De Britse politie heeft intussen ook documenten naar Vietnam gestuurd voor de identificatie van enkele van de doden. Een van de mogelijke slachtoffers, Anna Bui Thi Nhung, zou vanuit Vietnam naar Berlijn en Brussel zijn gereisd, vóór op een onbekende plaats in de koelcontainer te zijn gestapt waarin ze de dood vond. Dat vertelden familieleden aan de Britse krant ‘Daily Mail’. Het Ierse Crimineel Vermogensbureau voerde naar verluidt al een jaar lang een geheim onderzoek naar de bende mensensmokkelaars.