Frankrijk is inmiddels toe aan een vierde hittegolf en kampt met extreme droogte waardoor tal van rivieren historisch laag staan.
Volledig scherm
Frankrijk is inmiddels toe aan een vierde hittegolf en kampt met extreme droogte waardoor tal van rivieren historisch laag staan. © AFP

Vierde hittegolf voor Frankrijk en (eindelijk) kans op regen in Portugal: dit zijn de weersverwachtingen op Europese vakantiebestemmingen

In juli zijn er alvast records gebroken wat betreft hittegolven, temperaturen en droogte. Dat maakte de dienst voor klimaatverandering Copernicus gisteren bekend. Voor ons land is de “warmste week van het jaar” echter nog maar pas van start gegaan. Op welke Europese vakantiebestemmingen vinden we nog verkoeling? En waar is het nog warmer? Een overzicht. 

  1. Zelensky garandeert bescherming van Russen die zich overgeven aan Oekraïne: “Ze zullen beschaafd worden behandeld”
    Play

    Zelensky garandeert bescher­ming van Russen die zich overgeven aan Oekraïne: “Ze zullen beschaafd worden behandeld”

    Russische soldaten die zich overgeven aan Oekraïne zullen beschaafd worden behandeld, zo heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky verzekerd in een nachtelijke toespraak afgelopen weekend. Het Oekraïense staatshoofd richtte zich tot de Russen en riep hen nogmaals op te deserteren “in plaats van het risico te nemen om later als oorlogsmisdadiger te worden veroordeeld. Het is beter om je over te geven dan te sterven bij de Oekraïense wapenaanvallen.”