Roberto Pfeil/dpa
Volledig scherm
© Roberto Pfeil/dpa

Vier verdachten opgepakt voor mogelijke aanslag op Duitse synagoge

De Duitse politie heeft vier verdachten aangehouden, nadat ze naar eigen zeggen een mogelijke aanslag van extremistische aard op een synagoge in Hagen, in het westen van het land, wist te voorkomen. Onder de gearresteerden bevindt zich ook een zestienjarige, schrijft de lokale politie van Hagen donderdag op Twitter.

 1. Onherkenbare IS-bruid die aanslag Manchester “gerechtvaardigd” noemde, smeekt Britten nu om vergiffenis: "Ik ben ook geliefden verloren”

  Onherkenba­re IS-bruid die aanslag Manchester “gerecht­vaar­digd” noemde, smeekt Britten nu om vergiffe­nis: "Ik ben ook geliefden verloren”

  De bekende Britse IS-bruid Shamima Begum (21) heeft voor het eerst een live tv-interview gegeven vanuit het kamp in Syrië waar ze verblijft. Tijdens Good Morning Britain verontschuldigde ze zich omdat ze zich bij IS had aangesloten en smeekte ze de Britten om haar te vergeven en haar te laten terugkeren naar het Verenigd Koninkrijk. De zichtbaar nerveuze Begum was daarbij in niets meer te herkennen: ze droeg westerse kleding en make-up, haar haren waren zichtbaar en haar nagels waren opvallend gelakt.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Joodse verenigingen bedanken militairen voor hun jarenlange inzet: “Dankzij jullie gingen onze kinderen veilig naar school”
  Antwerpen

  Joodse verenigin­gen bedanken militairen voor hun jarenlange inzet: “Dankzij jullie gingen onze kinderen veilig naar school”

  “2.419 dagen. Zo lang hebben we mogen genieten van het bezoek van defensie in onze straten.” NVA-Kamerlid Michael Freilich sprak met niets dan lof voor de militairen die jarenlang door de Joodse wijken in Antwerpen paradeerden. Per 1 september verdwijnen ze, en om ze voor hun inzet te bedanken, kwamen een zevental Joodse verenigingen dinsdagavond samen voor de Portugese synagoge.