De Fulmar S, het eerste schip dat na het graanakkoord kon vertrekken vanuit Oekraïne.
Volledig scherm
De Fulmar S, het eerste schip dat na het graanakkoord kon vertrekken vanuit Oekraïne. © via REUTERS

Vier schepen vol graan vertrokken uit Oekraïne

Een karavaan van vier vrachtschepen vol met graan en andere agrarische producten uit Oekraïne is zondagochtend vertrokken uit de havens van Tsjornomorsk en Odessa. Het gaat om de schepen Mustafa Necati, Star Helena, Glory en Riva Wind.

10 reacties

 • peeters jos

  2 maanden geleden
  Turkije handelt hier heel slim en eet van 2 walletjes: zowel in NATO en harde eisen stellen (Zweden en Finland toetreding); als op bezoek gaan bij Putin en zijn spelletje meespelen (afhandelen in Rubels, geen 'onvriendelijk' land). Ik hoop alleen dat die Putin geen NATO-staatsgeheimen doorspeelt. En dat die kan slapen 's nachts. Vooral dat laatste
 • michel van dam

  2 maanden geleden
  Ja dat 1e schip wat is vertrokken, zou al vandaag op bestemming in Tripoli moeten zijn. Ligt al vanaf vanmorgen voor anker en wacht opnieuw voor orders, ben benieuwd hoe dat verder afloop. Te zien via satelliet naam schip RAZONI.
 • Christine Laevers

  2 maanden geleden
  Dit is wel een lichtpunt maar ik het vertrouw het niet helemaal. Het belangrijkste is dat de graanprijs daalt zodat de niet kapitaalkrachtige landen in Afrika zoals bv Somalië goedkoop graan kunnen kopen. Graan is er in feite genoeg, maar het is de prijs van het graan die kan leiden tot hongersnood in sommige landen.
 • Erik Wijns

  2 maanden geleden
  En nu stop die oorlog, jullie kunnen dus onderhandelen!!en Europa blijf daar weg
 • Guy Deruyter

  2 maanden geleden
  Benieuwd of de prijzen volgende maand terug 0.20cent gaan zakken.
 1. Noord-Korea vuurt weer ballistische raket af en wil kernproef gaan doen

  Noord-Ko­rea vuurt weer ballisti­sche raket af en wil kernproef gaan doen

  Noord-Korea heeft een “niet-geïdentificeerde ballistische raket” afgevuurd. Dat bericht het Zuid-Koreaanse agentschap Yonhap op gezag van het Zuid-Koreaanse leger. De aankondiging volgt enkele dagen na de vorige rakettest en komt een dag voor de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris in Seoel wordt verwacht. Donderdag heeft ze een ontmoeting met de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol. De lancering komt tevens op een dag dat in Zuid-Korea werd gemeld dat het noorden na vijf jaar weer een kernproef wil doen.
 2. Frankrijk en Verenigde Staten maken opnieuw hulpgoederen vrij voor Oekraïne

  Frankrijk en Verenigde Staten maken opnieuw hulpgoede­ren vrij voor Oekraïne

  Zowel Frankrijk als de Verenigde Staten hebben opnieuw hulpmiddelen vrijgemaakt voor Oekraïne. Vanuit Marseille is een vrachtschip met meer dan duizend ton hulpgoederen naar Oekraïne vertrokken. Het is het grootste humanitaire transport van Frankrijk sinds het Russische leger buurland Oekraïne eind februari binnenviel. De Verenigde Staten kondigden nog eens 1,1 miljard dollar militaire hulp aan Oekraïne aan, in de vorm van wapenbestellingen bij de Amerikaanse defensie-industrie.
 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.