Shutterstock / BeeBright
Volledig scherm
© Shutterstock / BeeBright

Vier Russen in beschuldiging gesteld voor cyberaanvallen in de VS

De Verenigde Staten hebben donderdag bekendgemaakt dat ze vier Russische hackers, die banden hebben met de Russische regering, aanklagen voor aanvallen tussen 2012 en 2018 op honderden entiteiten ter wereld in de energiesector. 

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. China dreigt stevig te reageren als Taiwanese leider ontmoeting plant met voorzitter van Amerikaans Lagerhuis

  China dreigt stevig te reageren als Taiwanese leider ontmoeting plant met voorzitter van Amerikaans Lagerhuis

  China dreigt met een stevige reactie als de Taiwanese president Tsai Ing-wen een ontmoeting heeft met Kevin McCarthy, de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Tsai is woensdag vertrokken voor een kort bezoek aan de Verenigde Staten, op doorreis naar Guatemala en Belize. Op de heen- en terugreis doet ze de VS aan en Amerikaanse media verwachten wel degelijk een gesprek met McCarthy.