De voorbije maanden kwam het bijna dagelijks tot gevechten tussen het Israëlische leger en gewapende Palestijnen.
Volledig scherm
De voorbije maanden kwam het bijna dagelijks tot gevechten tussen het Israëlische leger en gewapende Palestijnen. © ANP / EPA

Vier Palestijnen gedood door Israëlisch leger in Jenin

Bij een operatie van het Israëlische leger in Jenin, in het noorden van de Westelijke Jordaanoever, zijn woensdag zeker vier Palestijnen omgekomen. Er vielen ook meer dan 40 gewonden. De operatie was gericht tegen medeplichtigen van de terreuraanval waarbij in april drie mensen omkwamen in een café in Tel Aviv.

 1. KIJK. Na huwelijk van 79 jaar overlijden Hubert en June ook samen met enkele uren verschil
  Play

  KIJK. Na huwelijk van 79 jaar overlijden Hubert en June ook samen met enkele uren verschil

  “Een sprookje vol geluk”, zo noemt Jo Malicote het huwelijk van haar ouders Hubert en June. Maar liefst 79 jaar waren ze getrouwd, en nu zijn ze op honderdjarige leeftijd ook samen met enkele uren verschil overleden. Het koppel uit het Amerikaanse Hamilton (Ohio) huwde in 1943, vlak voor Hubert naar de oorlog moest. Ze kregen drie kinderen, zeven kleinkinderen en elf achterkleinkinderen.
 2. Gevluchte Amerikaanse diplomate na 3,5 jaar veroordeeld voor dodelijk ongeluk in Groot-Brittannië: “Ze is een lafaard”

  Gevluchte Amerikaan­se diplomate na 3,5 jaar veroor­deeld voor dodelijk ongeluk in Groot-Brittannië: “Ze is een lafaard”

  De Amerikaanse diplomate Anne Sacoolas is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van acht maanden voor het doodrijden van de 19-jarige motorrijder Harry Dunn in 2019 in Groot-Brittannië. Het ongeval veroorzaakte grote ophef en zette de relatie tussen Washington en Londen danig onder druk. Sacoolas beriep zich na het ongeval namelijk op diplomatieke onschendbaarheid en vertrok prompt met man en gezin naar haar thuisland.