Het Noord-Koreaanse vrachtschip Chong Chon Gang.
Volledig scherm
Het Noord-Koreaanse vrachtschip Chong Chon Gang. © REUTERS

Vier Noord-Koreaanse schepen krijgen wereldwijd aanlegverbod

SPANNINGEN NOORD-KOREADe Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft vandaag vier Noord-Koreaanse schepen een wereldwijd verbod opgelegd om aan te leggen in havens. De vrachtschepen worden ervan verdacht producten naar Noord-Korea te vervoeren (of te hebben vervoerd) die door de internationale sancties verboden zijn.

6 reacties

 • paul van de velde

  3 jaar geleden
  Niet vergeten de Amerikanen die het voor het zeggen hebben zij eigelijk in gevoerde Europeanen van vroeger toch. Kun je denken hoe slecht wij eigenlijk zijn. Het zelfde met Australie hun voor ouders zijn criminele Engelsen daar in gevoerd
 • Jean De Grande

  3 jaar geleden
  Gelukkig hebben ze zich wel gemoeid in 144, mouton. Anders spraken we nu allemaal Duits en ging jij naar een concentratiekamp wegens het verspreiden van opruiende taal.
 • Jean Paul Peelis

  3 jaar geleden
  Doe zo verder. Weldra zal de gek uit Noord Korea reden genoeg hebben om een wanhoopsdaad te stellen. Precies wat de wapenindustrie in de VS wil. Syrie bloedt dood. Er moet dus een nieuw afzetgebied komen. Liefst zo ver mogelijk van Amerika. En de VN doen mee ipv van de rol te vervullen waarvoor ze opgericht werd nl. "Nooit meer oorlog".
 • Joachim vermander

  3 jaar geleden
  noord korea is schatrijk aan natuurlijke grondstoffen voor computer technologie 、maar die leg je niet zomaar stil met china . . .
 • André Van Laethem

  3 jaar geleden
  Antwerpen is al aan het kijken hoe ze hun vrienden kunnen helpen. Wedden dat ze in Antwerpen zullen vastlopen ?
 1. Dit voorspelt topeconoom voor ambtstermijn Joe Biden: “Geweld, opstanden en cyberaanvallen”

  Dit voorspelt topeconoom voor ambtster­mijn Joe Biden: “Geweld, opstanden en cyberaan­val­len”

  De Amerikaanse topeconoom Nouriel Roubini vergaarde wereldfaam door de kredietcrisis te voorspellen. In de zomer van 2020 voorzag hij dat Donald Trump de verkiezingen zou verliezen én zijn aanhangers zou ophitsen om in het verweer te komen tegen de uitslag. Beide voorspellingen zijn eveneens uitgekomen. Nu laat Roubini in het invloedrijke weekblad Der Spiegel zijn licht schijnen over de ambtstermijn van Joe Biden. Wat mogen we verwachten?
 1. Overvaller bedreigt personeel met neppistool: politie toont klopjacht op dader
  Play
  Op Interventie

  Overvaller bedreigt personeel met neppistool: politie toont klopjacht op dader

 2. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"