Dat Londen het protocol niet correct toepast in de regio, leidde de afgelopen maanden al tot verschillende Europese klachten. Die kunnen op termijn tot boetes leiden.
Volledig scherm
Dat Londen het protocol niet correct toepast in de regio, leidde de afgelopen maanden al tot verschillende Europese klachten. Die kunnen op termijn tot boetes leiden. © thinkstock

Vier nieuwe Europese procedures tegen Verenigd Koninkrijk over Noord-Ierland, Britse regering ontgoocheld

De Europese Unie heeft vier nieuwe procedures opgestart tegen Groot-Brittannië vanwege overtredingen van de afspraken rond Noord-Ierland in het brexitakkoord. De Britse regering reageert vrijdag ontgoocheld.

  1. Oekraïne slaat terug, diép in Rusland. Militair expert: “Dit is een escalatie van het conflict”
    PREMIUM

    Oekraïne slaat terug, diép in Rusland. Militair expert: “Dit is een escalatie van het conflict”

    De explosies die vandaag plaatsvonden op twee Russische luchtmachtbasissen laten vermoeden dat de Oekraïense strijdkrachten een manier hebben gevonden om Russische bommenwerpers uit te schakelen. Opvallend: beide Russische luchthavens liggen honderden kilometers van de grens met Oekraïne. Hoe geraakt Oekraïne zo ver? Waarom worden de aanvallen niet triomfantelijk opgeëist? En welke gevolgen heeft dit voor de oorlog? “Ja, dit is een escalatie, maar vergeet dat nucleaire verhaal”, zegt professor krijgskunde Luc De Vos.