Illustratiefoto
Volledig scherm
Illustratiefoto © Getty Images

Vier jaar cel geëist voor Pokémonkaartenroof in Nederlandse Kampen

Tegen drie mannen uit het Nederlandse Lelystad is maandag vier jaar cel geëist voor een woningoverval waarbij dure Pokémonkaarten zijn buitgemaakt. Het slachtoffer werd daarbij in de gangkast opgesloten.

 1. KIJK. Russische staats-tv gooit het over andere boeg: “Miljoenen Russofobe Fransen gebruiken geen shampoo of tandpasta meer”

  KIJK. Russische staats-tv gooit het over andere boeg: “Miljoenen Russofobe Fransen gebruiken geen shampoo of tandpasta meer”

  De Russische presentatrice Olga Skabayeva, ook wel bekend als “de handpop van Poetin” of “de pop van Poetin TV”, heeft zich op de Russische staatstelevisie opnieuw op onnavolgbare wijze verkneukeld over economische moeilijkheden in het westen. De bekende propagandiste - berucht om haar dramatische claims - richtte deze keer haar pijlen op “de onhygiënische Fransen”.
 2. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.
 1. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.
 2. 166 miljoen spelers, 85 miljard euro winst: waarom Pokémon na 25 jaar populairder is dan ooit
  PREMIUM
  Showbizz

  166 miljoen spelers, 85 miljard euro winst: waarom Pokémon na 25 jaar populair­der is dan ooit

  Wat begon als een Game Boy-spelletje voor kinderen, is uitgegroeid tot de meest succesvolle franchise ooit: Pokémon. Het Japanse ‘monstersucces’ duurt al 25 jaar en brengt geld in het laatje met films, games, kaarten en vooral: merchandise. Tot Pokémon-vliegtuigen en Pikachu-bh’s toe. Maar waarom zijn de ‘pocket monsters’, die eigenlijk bedoeld waren als een aprilgrap, zo populair? Wij doken in de geschiedenis van Jigglypuff en co, en legden ons oor te luisteren bij enkele Vlaamse kenners. “Op die tornooien kan je geld verdienen, zeker als je zo goed speelt als Rune.”