De vier oud-agenten, Derek Chauvin, Tou Thao, Thomas Lane and J. Alexander Kueng, die nu aangeklaagd worden
Volledig scherm
De vier oud-agenten, Derek Chauvin, Tou Thao, Thomas Lane and J. Alexander Kueng, die nu aangeklaagd worden © via REUTERS

Vier ex-agenten aangeklaagd voor schenden burgerrechten George Floyd

De Amerikaanse oud-politieman Derek Chauvin en drie van zijn voormalige collega’s worden aangeklaagd voor het schenden van de burgerrechten van George Floyd. De man stierf op 25 mei vorig jaar nadat Chauvin ruim negen minuten met zijn knie op zijn nek had gedrukt terwijl hij naar lucht hapte.

4 reacties

 • Hermans Steven

  2 maanden geleden
  Johan Van Biesen Hij drukte wel degelijk met zijn knie op zijn nek. Weet je hoe men dat weet? Het werd gefilmd, en telde als doorslaggevend bewijs! Maar zolang je maar weer kunt afgeven op BLM, daar gaat het je toch om! Hopeloos.
 • Johan Van Biesen

  2 maanden geleden
  De beelden en het onderzoek tonen duidelijk dat Chauvin niet op zijn nek zat maar op zijn schouderblad en dat hij niet aan verstikking is gestorven, maar dat zal maar een detail zijn in dit politiek gevoerd proces. Net zoals een jurylid een actieve BLM supporter was, en dat de jury werd beïnvloedt door de buitenwereld, maar dat mag allemaal niet gezegd worden, hopeloos.
 • Jan Van Bavel

  2 maanden geleden
  Alle vier samen opsluiten in een cel van 3x3 en levenslang laten zitten voor de moord met voorbedachte rade. Dat zou een les zijn voor dergelijk gedrag. Ook in deze worden de goede agenten, en dat zijn er veel, onterecht scheef bekeken.
 • Patrick Verbelen

  2 maanden geleden
  Dat oranje past hen, alle vier.
 1. Jef Vermassen over het vonnis voor Derek Chauvin: “Agenten beseffen nu heel goed dat ze hun job en zware straf riskeren”
  PREMIUM

  Jef Vermassen over het vonnis voor Derek Chauvin: “Agenten beseffen nu heel goed dat ze hun job en zware straf riskeren”

  Doordat ex-politieagent Derek Chauvin (45) over de hele lijn schuldig is aan de dood van George Floyd (46), zullen Amerikaanse politiemensen twee keer nadenken voor ze hun knie nog maar een seconde te lang in iemands nek zetten. Toppleiter Jef Vermassen geeft tekst en uitleg bij de uitspraak en wijst op het grote verschil tussen deze zaak en ‘de huis-tuin-en-keukenmoorden’.