Mensen leggen bloemen en rouwen bij de plek waar het gezin om het leven kwam.
Volledig scherm
Mensen leggen bloemen en rouwen bij de plek waar het gezin om het leven kwam. © AP

Vier doden nadat Canadees opzettelijk inrijdt op moslimgezin: “Dit was terreuraanslag”

In London, een stad in het zuiden van de Canadese provincie Ontario, is een twintigjarige man aangeklaagd voor de moord op vier leden van een moslimgezin. Het vijfde gezinslid, een 9-jarig jongetje, ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Volgens de politie reed Nathanial Veltman zondagavond met zijn pick-uptruck opzettelijk op het gezin in. “Dit was geen ongeval”, aldus de Canadese premier Justin Trudeau in een toespraak in het parlement. “Dit was een terroristische aanslag, ingegeven door haat.”

2 reacties

 • Gilles Standaert

  4 maanden geleden
  Het zijn zulke tragedies die nog maar eens aantonen hoe belangrijk het is van alle burgers gelijk te behandelen, en niet de ene groep gelijker dan de andere.
 • Leonarda Van Opbroecke

  4 maanden geleden
  Verschrikkelijk voor de familie. Terroristen zitten in elke gemeenschap. Tegen gelovigen, tegen niet gelovigen, anders gelovigen ,enz. Daarom ben ik voorstander om alle geloofslessen uit scholen te bannen. In scholen mag er geen onderscheid zijn tussen leerlingen. Geloofsbelijdenis kan ik vrije tijd gebeuren
 1. Vader (49) van twaalf kinderen bezwijkt aan corona nadat er geen beademingsmachine beschikbaar was
  1

  Vader (49) van twaalf kinderen bezwijkt aan corona nadat er geen beademings­ma­chi­ne beschik­baar was

  “Het meest verschrikkelijke dat ik in mijn leven heb moeten doen, was thuiskomen en mijn kinderen vertellen dat hun vader het niet heeft gered.” Het zijn de hartverscheurende woorden van Gina Robnett nadat haar echtgenoot Reed Hickson (49) is gestorven aan Covid-19. De Texaan vocht al een maand tegen het coronavirus. Toen zijn toestand verslechterde, had hij nog één kans om in leven te blijven - met behulp van een hart-longmachine, maar die was niet beschikbaar.